'Rouw in tijden van corona'

west betuwe • De maatregelen dwingen mensen om creatief te worden in het afscheid nemen. In een periode van veel verdriet kan maar weinig. Geen knuffel of hand, vrijwel geen bezoek. Niet zoals de meeste mensen het graag zouden willen. Er lijkt weinig ruimte om het verlies aandacht te geven. Er is zeer beperkt bezoek mogelijk en praten via de telefoon is ook niet altijd leuk.

Wat doe je met je verdriet en hoe vind je de draad van het leven weer terug? In de digitale gespreksgroep 'Rouw in tijden van corona' wordt hierover gesproken.
De bijeenkomsten gaan via teams. Wanneer een deelnemer geen ervaring heeft met Teams, dan kan hij of zij hierbij worden ondersteund.

De bijeenkomsten starten om 19:30 uur. De data van de bijeenkomsten zijn: 19 en 26 april, 3 en 10 mei. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden kan tot en met 18 april via:

q https://welzijnwestbetuwe.nl/rouw-tijdens-corona-digitaal/


Inspirerende BoekMeetings

regio • Een fervent lezer en eens ontdekken of deelname aan een leesclub iets is? Ook in deze tijd is dat mogelijk, weliswaar in een andere vorm. Daarom houdt de landelijke leescluborganisatie Senia in april een reeks inspirerende online BoekMeetings.

Op het programma staan onder andere Lente (Ali Smit), Hersenbeest (Marjon Slob), Verhaal van een leven (Konstantin Paustovski) en De melancholie van het verzet (Lâslzo Krasznahorkai). Ga in gesprek met andere boekenliefhebbers, ontdek, verdiep en verwonder.

De eerste BoekMeeting is op 12 april.

De Boekmeetings worden geleid door ervaren boekenhosts met uiteenlopende achtergronden. Voorkennis is niet nodig, iedereen kan meedoen. Meer informatie en data:

q www.senia.nl/pages/Senia/Leesclubs-online/Boek-meetings