• Puur Betuws verovert Rivierenland per gemeente.
• Puur Betuws verovert Rivierenland per gemeente.

Puur Betuws wil regio veroveren

regio • Puur Betuws is het kersverse lokale korte keten voedselinitiatief van de Betuwe, het land van Maas en Waal en de Bommelerwaard. Vanaf zomer 2020 levert het steeds meer lokale producten via een online winkel op puurbetuws.nl en bezorgt het de boodschappen vijf werkdagen per week met eigen transport bij de klanten thuis.

De opstartfase is voorbij, dus dit jaar timmert Puur Betuws, samen met nu al meer dan 40 leveranciers, serieus aan de weg om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de meer dan 500 lokale, sociale en erg lekkere streekproducten deze regio in de aanbieding heeft. Denk niet alleen aan de prijswinnende wijnen van Betuws Wijndomein, of de lokale walnootpasta van Veld 4, maar ook aan vlees, vis, groente, sappen, jams en nog veel en veel meer. Voedsel dat niet alleen geweldig smaakt, maar waarmee de consument bovendien de eigen lokale economie, een aantrekkelijker landschap en sociale werkgelegenheid steunt.

De regio kent veel platteland, afgewisseld met kleine dorpjes en pittoreske stadjes. Voor een korte keten initiatief is dat best lastig. Want iedereen snapt dat je al heel snel veel kilometers maakt voor één bestelling. Vandaar dat Puur Betuws deze regio nu per gemeente en per kern wil laten kennismaken met het dit initiatief en de heerlijke producten in de webshop. In de maand april is het de beurt aan Geldermalsen en omliggende dorpen. Puur Betuws zal dan zichtbaar zijn op de markt, flyeren in zoveel mogelijk wijken, een aanbieding hebben speciaal voor Geldermalsen en samen met zoveel mogelijk leveranciers uit deze kernen actief op zoek gaan om in Geldermalsen nog meer klanten te vinden en nog extra pickup points te vinden in de overige kernen van de gemeente. In mei is Tiel aan de beurt en in juni Culemborg. Na de zomer staat in ieder geval Zaltbommel al op de agenda. In al deze kernen gaat Puur Betuws flyeren en posters ophangen, maar kunnen verenigingen, clubs en groepen Puur Betuws ook uitnodigen om eens wat te komen vertellen (ook digitaal). En, Puur Betuws zoekt ook in deze kernen ondernemers of particulieren die een lokaal pickup point willen worden en mensen die kunnen helpen bij het flyeren en verspreiden van de posters.
Een winkel, balie, of marktkraam? En tijd en zin om bij dit sociale, duurzame en lokale initiatief betrokken te raken? Stuur een mailtje naar info@puurbetuws.nl. In één van deze kernen meehelpen om Puur Betuws onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk consumenten? Bijvoorbeeld via vereniging, school, kerk of club, neem dan ook gerust contact op via info@puurbetuws.nl.


q www.puurbetuws.nl