• De passie van Ronald: muziek maken.
• De passie van Ronald: muziek maken.

Met volle aandacht muziek maken

leerdam • Twee dingen staan centraal in het leven van Ronald Woudenberg uit Leerdam: zijn geloof als Christen en het maken van muziek. Op zijn achtste verjaardag kreeg Ronald een bijzonder cadeau, namelijk een bugel, een bekend blaasinstrument. Vanuit daar is de hobby voor muziek uitgegroeid tot zijn grootste passie en werk.

"Ik zit in een band, genaamd Purple Patron, samen met mijn goede vriend en muzikant Patrick van Zandwijk. Met hem maak ik verschillende soorten muziek. Zo spelen we bijvoorbeeld country en folk genres. Dit doen we met onze gitaren en piano. We reizen door heel Europa om muziek te maken. Ik speel voornamelijk basgitaar en piano, maar regelmatig zing ik ook. Naast de band Purple Patron zit ik ook in de Christelijke band CONNECT uit Leerdam. Dan speel ik de basgitaar en doe soms wat backing vocals. We spelen voornamelijk in kerkdiensten en evenementen die in de gemeente Vijfheerenlanden plaatsvinden."


Ronald heeft muziek als hobby, maar daarnaast ook als werk. "Ik wil mijn verlangen en passie voor muziek delen met anderen. Daarom bied ik muzieklessen aan, zowel aan huis als digitaal. Verder ben ik bezig met het uitwerken van workshops en groepslessen."

Als kind heeft hij het onderwerp ‘muziek’ leren kennen bij een muziekvereniging. Dat bleef niet bij de bugel. "Vanuit de muziekvereniging ben ik elk volgend muziekinstrument gaan leren dat ik kon bespelen: dus de bugel, maar ook de bariton, bastuba, trombone, keyboard, piano, basgitaar, akoestisch gitaar, elektrisch gitaar en melodica."


Alles is te leren

Naast het bespelen van muziek, produceert Ronald ook.


"Daar ben ik wel erg perfectionistisch in. Ik vind het belangrijk dat je met volle aandacht en concentratie muziek maakt. Je moet het beste uit jezelf en het instrument halen, maar uiteraard wel met vrolijkheid en plezier", lacht Ronald.


Ronald is ervan overtuigd dat iedereen muziek kan maken.

"Ieder persoon is muzikaal! Alles is te leren. Met de juiste inzet en hulp kan iemand binnen één jaar al een instrument leren beheersen. Daarom bied ik graag lessen aan aan iedereen vanaf 8 jaar, om mensen hierbij te ondersteunen en enthousiast te maken voor de muziekwereld."


Voor vragen of het aanmelden voor muzieklessen mail: info@ronaldwoudenbergmuziek.nl.