Vernieuwing van de Heukelumse speeltuin

heukelum • Speeltuinen worden steeds drukker. Zeker in coronatijd waarin veel activiteiten niet doorgaan.

Sinds een paar jaar is Marcel de Jong vrijwilliger bij speeltuinvereniging De Beerakker in Heukelum. De bestuursleden proberen met de tijd mee te gaan en voor ieder kind geschikte toestellen en speelplekken beschikbaar te hebben. Daarom zijn de vrijwilligers druk bezig met sparen en zoeken naar fondsen en donaties om nieuwe apparaten te kunnen aanschaffen.

Marcel de Jong besteedt regelmatig zijn tijd op het speelterrein en laat merken dat het veel geld kost om nieuwe toestellen te kopen. "Dat kun je niet zomaar betalen. Soms komt het verwijderen van een speeltoestel door de verkopers van de toestellen erbij. Vaak doen onze vrijwilligers dat zelf, want dat kost minder geld. Het is wel belangrijk dat het allemaal voldoet aan de veiligheidseisen. We hadden er helaas niet op gerekend dat de familieschommel eerder weggehaald moest worden, maar dat is wel een reden om te sparen voor een nieuw speeltoestel: een klimtoren van zeven bij zeven meter breed en vijf meter hoog."

Er zijn verschillende acties opgestart om deze droom waar te kunnen maken. "Met het bestuur van de vereniging hebben we de COOP in Heukelum benaderd. Zij zullen ons het statiegeld geven dat in het eerste kwartaal van dit jaar is gedoneerd. Ondertussen zijn we ook bezig met het sparen voor andere projecten." Zo wil het bestuur een fitness parcours voor de jeugd en ouderen plaatsen. De eerste zes fitnesstoestellen zijn al besteld. "Ook de klimtoren is al onderweg. We zijn ontzettend dankbaar voor de donaties die we hebben ontvangen", vertelt Marcel.

Volgens Marcel is het belangrijk voor de kinderen om naar buiten te gaan. "De omgeving en de toestellen moeten veilig zijn. Als er een lege plek is op het veld, proberen we dat zo snel mogelijk op te vullen met iets nieuws. Anders komt er natuurlijk niemand naar de speeltuin. Eind mei zullen de kersverse speeltoestellen geplaatst worden. Daar kijken we erg naar uit!"

De grootste wens van Marcel, en de andere vrijwilligers, is dat ouders met hun kinderen nog lang mogen genieten van het lekkere weer terwijl ze komen spelen. "We hopen op steeds meer leden en mensen die regelmatig langs zullen komen om tot rust te komen in de speeltuin", aldus Marcel de Jong.

Doneren kan via de donatiegleuf bij de garagebox in de speeltuin of via de bankrekening, op te vragen via debeerakker@hotmail.nl.