Afbeelding
Foto:

Deil in de ban van de digitale Bingo

deil/ enspijk • Stichting Wij ondernemen Deil-Enspijk hield vrijdag 26 maart een digitale Bingo. Inwoners uit beide dorpen konden hieraan gratis meedoen.

Met ruim vijftig deelnemers en wel honderd uitgedeelde Bingokaarten startte vrijdagvond het spel. Hele gezinnen zaten achter de tablet of laptop en maakten er een gezellige avond van. Iedereen deed fanatiek mee. En niet zonder reden want door de Deilse én Enspijkse ondernemers waren mooie prijzen beschikbaar gesteld: een hotelovernachting, een kano-arrangement, cursus filmen met een smartphone, vele kortingsbonnen voor persoonlijk verzorging, voor de tuin, bloemen, noem maar op. “Het was superleuk om al die ingespannen gezichten te zien via het scherm”, vertelt Mariska Streef bestuurder bij de stichting en coördinator van de Bingo. Mariska bediende samen met Imke, eveneens bestuurslid, de Bingo machine.

“Die Bingomachine hadden we te leen gekregen van een dorpsgenoot. Dat is ook zo leuk aan onze dorpen”, zegt Imke. “Veel mensen zijn bereid om mee te helpen wanneer je iets organiseert.”

Zo ook Marie-Jose Huffmeijer die als een ware quizmaster ons door de avond heeft geleid. Ook hielp ze de deelnemers met het inloggen om beeld en geluid te krijgen.


“Onze John de Haas, bestuurslid, ontpopte zich als een ware Gaston. Snel voordat de volgende Bingo-ronde startte, bezorgde John de prijzen bij de gelukkige winnaars”, vertellen Mariska en Imke. ‘Overal blije gezichten aan de voordeur”, zegt John. “Onze voorzitter Karin hadden we voor dit keer omgedoopt tot onze eigen ‘Leontien’ voor de prijzen, maar dan achter de schermen, want anders waren we met te veel mensen bij elkaar”, zegt Mariska. “Ook wij respecteren de Coronaregels en die van de Kansspelautoriteit natuurlijk. We kijken terug op een superleuke en geslaagde avond”, zegt Mariska.

Het bestuur van de stichting wilde in deze toch wel gekke tijd iets gezelligs organiseren voor de inwoners uit de dorpen. “We zien dat onze inwoners zich zorgen maken, minder afleiding hebben en maar weinig bezoek krijgen. Je bedenkt iets en dan hoop je dat het goed uitpakt, nou, dat lijkt wel te zijn gelukt”, aldus Mariska. "We hebben vele positieve berichten gekregen. De volgende keer staat er weer een digitale activiteit op de agenda, waarschijnlijk zal dan een van de deelnemers aan de stichting iets over zijn of haar bedrijf vertellen en zo'n avond wordt afgesloten met een digitale borrel. Dat hebben we de afgelopen tijd al wat vaker gedaan. Leuk, maar ook wij kijken uit naar een live ontmoeting!”


Karin Woltering