De Zuidwal in Leerdam, met stadsmuur, torentjes, passantenhaven en glasblazerij.
De Zuidwal in Leerdam, met stadsmuur, torentjes, passantenhaven en glasblazerij. Foto: Marijke Verhoef

1 Vertel eens over Leerdamglasstad.nl?

Leerdam wil bezoekers uit Duitsland trekken. Een Duitse versie van Leerdamglasstad.nl moet hen laten zien wat er allemaal te beleven is in de omgeving.

Mirja van Dijk: "Leerdamglasstad.nl is dé city marketing organisatie van Leerdam. Het bedrijf wil heel Nederland en daarbuiten laten weten hoe leuk Leerdam is. Dit doen we in samenwerking met toeristische partners, de gemeente en andere partijen."

2 Wat is de oorsprong van Leerdamglasstad.nl?

Mirja van Dijk: "Een aantal jaren geleden ontstond Leerdamglasstad.nl toen de VVV uit Leerdam vertrok. We keken gezamenlijk met toeristische ondernemers hoe Leerdam te promoten. Het doel was om bezoekers te ontvangen die naar Leerdam komen."

3 Waarom wil Leerdamglasstad.nl Duitsers betrekken?

Mirja van Dijk: "Als je kijkt naar de groei van toerisme binnen Nederland zijn de grootste groeimarkten: België, Vlaanderen en Duitsland. De website ook in het Engels vertaald, daarmee bereik je de hele wereld. Sinds kort is het bedrijf ook bezig met het vertalen van de website naar het Duits."

4 Wat is het idee voor de toekomst?

Mirja van Dijk: "We willen meer toeristen in Leerdam. Bezoekers zijn verrast over de stad. Leerdamglasstad.nl wil het liefst iedereen laten zien hoe tof glasblazen is."

5 Wat wil Leerdamglasstad.nl de lezers meegeven?

Mirja van Dijk: "Om als Leerdammer ook eens op pad te gaan in je eigen omgeving. Ga als toerist naar Leerdam. Maak een historische wandeling of bezoek het Glasmuseum. Om zo het kleine, mooie stadje Leerdam te leren kennen."