Tour de Waal gaat door

regio • Hoewel evenementen voorlopig niet worden georganiseerd gaat de Tour de Waal 2021 toch door. Uiteraard in aangepaste vorm.

In deze bijzonder tijden geen grote bijeenkomsten als broodjesdropping en vrijheidsmaaltijden. Fietsen op individuele basis mag natuurlijk wel.

Op dit moment wordt daarom gewerkt aan een Beleefroute-app waarmee de deelnemers op eigen initiatief over de versierde dijken kunnen rijden. Zo krijgt iedereen een fietstour vol verrassingen voorgeschoteld. Thema’s zijn zoals altijd vrede, vrijheid en verbondenheid.

De eerste routes zijn op 1 mei gereed en vanaf die dag kan er gefietst worden, het hele jaar door. Eventueel kan de route op Bevrijdingsdag 5 mei opgewaardeerd worden met activiteiten onderweg, maar alleen als de maatregelen daar ruimte voor geven.
De trajecten Zaltbommel-Tiel en Loevestein-Zaltbommel zijn het eerst aan de beurt. Daarna volgen routes in oostelijke richting.


Hoe werkt de Beleefroute app? De app kan thuis gedownload worden op je telefoon via ‘Beleefroutes’, onderweg is Wi-Fi niet nodig. Op de fiets kan dan op verschillende ‘hotspots’ genoten worden van filmpjes, muziek, wetenswaardigheden en interactieve onderdelen. Ook de poëzietour krijgt een plaatsje in digitale vorm.


Iedereen die ideeën heeft die aansluiten bij de Tour kan die sturen naar info@tourdewaal.nl.