• De cheque is overhandigd.
• De cheque is overhandigd. Foto: Patricia Pietersen Photography

15.000 euro voor Stichting Opkikker

leerdam • IT specialist Transfer Solutions uit Leerdam heeft afgelopen zaterdag een donatie van maar liefst 15.165 euro mogen overhandigen aan Stichting Opkikker.

Ruud Sliphorst, directeur van Stichting Opkikker, nam tijdens de Opkikkerdagen op de Eemhof de cheque dankbaar in ontvangst.
Het totaalbedrag dat Transfer Solutions heeft overhandigd, is bijeengebracht middels een challenge die begin mei 2020, gedurende de eerste lockdown, werd opgezet. Deze actie werd bedacht om, ondanks het thuiswerken, de band met alle medewerkers te behouden en gezamenlijk af te tellen naar het 25-jarig jubileum van Transfer Solutions, op 1 november. De challenge duurde 25 weken. De Transferianen werden verdeeld over vijf teams die -op collegiale manier- tegen elkaar moesten strijden. Door wekelijks verschillende opdrachten uit te voeren konden zij punten verdienen. De punten die de teams behaalden, werden door de directie omgezet in een geldbedrag, waarbij werd gekozen voor donatie aan een goed doel dat ook precies 25 jaar bestaat: Stichting Opkikker. Daarnaast doneerden de partners van Transfer Solutions ook een bedrag: Oracle, Equinix, gemeente Vijfheerenlanden, DNA\LTB en OutSystems deden allen een mooie bijdrage.
Zaterdag 27 maart fietsten Jurgen Duijster en schaatsprof Erik Jan Kooiman vanaf het kantoor in Leerdam naar De Eemhof in Zeewolde waar de Opkikkerdagen plaatsvonden. Deze fietstocht was de laatste uitdaging die volbracht moest worden. Op De Eemhof werd de cheque met het totaalbedrag overhandigd, en de challenge van Transfer Solutions op een mooie manier afgesloten.