Afbeelding

Laatste
lessen en toetsweek

Na vijf jaar op de middelbare school gezeten te hebben, hebben we vorige week officieel de laatste normale lesdagen gehad. Vanaf nu dus ook geen Nederlands meer, waarbij de vakantiequizzen erg gemist zullen worden. Door de jaren heen hebben we veel lessen op school gehad, maar ook veel online.

Gelukkig zijn we nu van die online lessen af, want iedereen weet dat dat niet helemaal optimaal was. Na uren naar mijn scherm staren, bleek mijn motivatie om goed mee te doen met de les wel erg ver te zoeken. Veel van wat de docent vertelde, ging het ene oor in en zo het andere oor weer uit.

Toch hadden die online lessen ook zeker zo z’n voordelen. Ik hoefde niet anderhalf uur per dag op de fiets te zitten, kon lekker uitslapen en die muffe boterham uit mijn broodtrommel werd ingeruild voor een lekkerdere lunch.

Nu de lesdagen voorbij zijn, betekent dat ook dat de examens steeds dichterbij komen, maar eerst hebben we nog een toetsweek. Tot laat zit ik te leren om hopelijk nog goede laatste cijfers te halen. Bij iedereen merk je dat ze hard werken om er nog het beste van te maken. De bekende YouTube-docenten worden er weer bijgehaald en de filmpjes spelen achter elkaar door tot laat in de avond.

Na de toetsweek gaan de examentrainingen van elk vak van start. Een paar dagen geleden moesten wij ons daarvoor inschrijven. Er mag maar een beperkt aantal leerlingen in een lokaal (coronamaatregelen natuurlijk), dus wie zich als eerste inschrijft, is verzekerd van een plekje.

Natuurlijk was ik er als de kippen bij en zat ik stipt om 16:00 uur klaar achter mijn computer, om me zo snel mogelijk in te schrijven. In slechts een paar minuten zaten de meeste trainingen al vol. Ik heb gelukkig veel plekjes kunnen bemachtigen, maar voor sommige was ik ook te laat.

Met de zomervakantie in zicht, en hopelijk als het kan weer een feestje, proberen we ons maar door de laatste toetsweek heen te slaan. Daarna nog ons examen en dan zijn we eindelijk klaar.

Stiekem hoop ik toch nog dat de examens net als vorig jaar niet door gaan, maar jammer genoeg is die kans wel heel klein.

Seraja van Zandwijk