Perspectief voor jeugd in Vijfheerenlanden

Perspectief voor jeugd in VHL

vijfheerenlanden • Tijdens deze coronacrisis is het belangrijk om oog te hebben voor het welzijn van jongeren. Jongeren ervaren door de coronamaatregelen, meer dan andere leeftijdsgroepen, mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en angst.

Gemeenten ontvangen extra budget vanuit het Rijk. Dit extra budget is bedoeld om activiteiten te organiseren voor jongeren. Gemeente Vijfheerenlanden organiseert dit samen met Buurtwerk. Online is informatie en inspiratie vindbaar via #jongeren5hl. Het kabinet heeft landelijk 58,5 miljoen euro vrijgemaakt ter ondersteuning van jongeren in coronatijd. Het budget is bedoeld om via verschillende programma’s en projecten de dialoog met jongeren te starten, activiteiten te organiseren, voor jongerenwerk en om extra aandacht te geven aan de mentale weerbaarheid van jongeren. Voor Vijfheerenlanden betekent dit voor het deelproject #jongeren5hl een budget van 50.000 euro. Dit bedrag is bedoeld voor incidentele activiteiten die perspectief geven aan jongeren in coronatijd. Denk bij de activiteiten aan fysieke en online activiteiten voor jongeren gericht op onder andere muziek, cultuur, games en sport. Maar ook fysieke en online activiteiten voor jongeren gericht op het tegengaan van eenzaamheid en het verhogen van het mentaal welbevinden van jongeren. Het moet allemaal op zeer korte termijn georganiseerd kunnen worden. In eerste instantie loopt het project tot 1 mei 2021 (met de mogelijkheid tot uitloop).

Jongeren vanaf 10 jaar kunnen zich met een goed idee bij het jongerenwerk van Buurtwerk aanmelden via vijfheerenlanden@buurtwerk.nl of via WhatsApp 06-82151690. Inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers met een goed een goed idee kunnen zich bij de projectleider van de gemeente melden via jongeren@vijfheerenlanden.nl.
De activiteit komt rechtstreeks van een jongere/groep jongeren en/ of is gericht op jongeren. Bij het aanleveren van de ideeën kunnen jongeren ondersteund worden door maatschappelijke partners die rechtstreeks met jongeren werken. De jongere(n) verantwoorden via Buurtwerk de uitgave richting de gemeente. Een activiteit wordt op korte termijn georganiseerd en uitgevoerd.