Fabio Jakobsen vraagt vriendin ten huwelijk

heukelum • Zeven maanden na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen heeft wielrenner Fabio Jakobsen weer alle reden om breeduit te lachen. The Hurricane of Heukelum vroeg zijn vriendin Delore Stougje ten huwelijk en zij zei: 'Ja!'.

Jakobsen deelde beelden van zijn huwelijksaanzoek woensdag op zijn socialmediakanalen.


Ook in sportief opzicht breken er naar verwachting weer betere tijden aan voor Fabio Jakobsen, die enkele weken geleden een gezichtsoperatie onderging. Er zijn bij de operatie implantaten en schroeven geplaatst en de reconstructie en het verwijderen van littekenweefsel is voltooid. De operatie en het herstel was pijnlijk en Jakobsen had aanvankelijk moeite met eten en drinken. De sprinter van het Belgische Deceuninck-Quick verwacht nog minimaal vier à vijf maanden nodig te hebben voor genezing en om verder aan te sterken, en daarna zijn rentree te kunnen maken op wedstrijdniveau. Rond die periode krijgt hij ook zijn nieuwe tanden.


Horrorcrash

Jakobsen kwam vorig jaar in de eerste etappe van de Ronde van Polen vreselijk ten val. In de sprint werd hem de doorgang versperd door landgenoot Dylan Groenwegen. De talentvolle sprinter vloog met 80 kilometer per uur over de hekken. Hij werd met zeer ernstige verwondingen aan zijn hoofd opgenomen in het ziekenhuis, waar artsen urenlang vochten voor zijn leven.