Goedemiddag Sjors,

Vanmorgen werden wij met een kater wakker, ondanks dat we niet eens gedronken hadden...

En met wij bedoelen we een heleboel ondernemers uit ons fijne binnenstadje Leerdam. Daarom willen we een aantal zaken zeer dringend onder de aandacht brengen.

Algemene grote deler en zorg is dat het winkelen op afspraak niet of nauwelijks werkt. Consument voelt zich verplicht om te kopen als zij een afspraak maken en zien er dus in veel gevallen maar vanaf. Zij beginnen de situatie als 'normaal' te ervaren, terwijl we mijlenver van het normaal af zijn op dit moment.

De creativiteit die we bij veel ondernemers zagen in de eerste weken van de harde lock-down wordt met de dag minder, de ondernemersgeest is eruit aan het sijpelen.

De horeca staat het water aan de lippen en kan elk moment verzuipen.

Sportscholen werden in de laatste persconferentie niet eens meer genoemd en zien de stip die aan de horizon stond steeds verder vervagen.

DE SITUATIE IS UITZICHTLOOS!

We kunnen niet langer wachten, de faillissement liggen op de loer. Dat betekent voor een ondernemer niet alleen het verliezen van zijn zaak, maar ook privé heeft het grote consequenties.

We zouden het heel erg op prijs stellen als de gemeente hier in mee gaat denken. Zelf dachten we aan de volgende mogelijkheden:
•        ondersteuning door middel van filmpjes (burgemeester aan het woord), advertentie in Het Kontakt, of een schrijven vanuit de gemeente of burgemeester om in elk geval lokaal te kopen;
•        regionaal, te bepalen door de burgemeesters, maatwerk toepassen. In kleinere gemeenten is het prima te doen om veilig te winkelen, maar ook te sporten of een restaurant te bezoeken;
•        laten vervallen van reclamebelasting 2021 of enig ander financieel voordeel dat op dit moment voor velen de nodige verlichting kan geven.

Dit zijn zomaar een aantal zaken die direct op komen borrelen, wellicht kunnen we met elkaar om tafel om weer eens van gedachten te wisselen.

We hopen dat de nood begrepen wordt, zo voelt het voor velen namelijk niet. In elk geval niet richting politiek Den Haag.

HELP!!

Een hartelijke groet vanuit centrum Leerdam,

Anita Hoogeveen
Dineke Blok
Margaux van Oosten
Ted Bakker
René Middag