VHL gedenkt Roos Verschuur

vijfheerenlanden • Gemeente Vijfheerenlanden heeft donderdag Roos Verschuur uit Vianen herdacht die twee jaar geleden om het leven kwam bij het schietincident in een Utrechtse tram.
"Onze gedachten gingen vandaag terug naar precies twee jaar geleden. Naar de tramaanslag in Utrecht, waarbij een aantal mensen het leven verloor. Onder hen was ook Roos uit Vianen”, zei burgemeester Sjors Fröhlich donderdagavond aan het begin van de gemeenteraadsvergadering.

Roos was 19 jaar toen ze om het leven kwam. Namens gemeente en gemeentebestuur - waaronder de voltallige raad - werd een bos rozen neergelegd op de plek van de aanslag. Ook burgemeester Sharon Dijksma, minister Ferd Grapperhaus (Justitie), nabestaanden, slachtoffers en hulpverleners legden donderdagmorgen in Utrecht bloemen neer bij het monument ter nagedachtenis aan de tramaanslag. Jan van Zanen, in 2019 nog burgemeester van Utrecht, was eveneens aanwezig bij de sobere bijeenkomst op het 24 Oktoberplein.

Er was net als vorig jaar geen publiek en er werd niet gesproken. De herdenking was ingetogen vanwege de coronamaatregelen. Om 10.43 uur, het tijdstip van de aanslag, sloegen de klokken van de Domtoren vier keer: één keer voor ieder slachtoffer. Op het stadhuis, het stadskantoor en bij wijkservicecentrum Vleuten-De Meern hingen de vlaggen halfstok.