‘Dank aan alle vrijwilligers’

‘Dank aan alle vrijwilligers’

vijfheerenlanden • Klaas de Zwaan, fractievoorzitter van D66 in de raad van Vijfheerenlanden, stond tijdens de raadsvergadering van donderdagavond stil bij de Tweede Kamerverkiezingen die de dag ervoor werden gehouden. "Dank aan alle vrijwilligers en medewerkers die het mogelijk maakten om in deze lastige tijd de verkiezingen zo goed mogelijk te organiseren. Dat is niet vanzelfsprekend en ik ben er heel erg blij mee.”

Ook bedankte De Zwaan alle inwoners die de moeite hadden genomen om te gaan stemmen. "Fijn dat u zich zo betrokken voelt. Ik hoop dat dit zo blijft”, aldus de D66-voorman die de inwoners opriep om vooral van hun stemrecht gebruik te maken tijdens de gemeenteraadsverkiezingen die volgend jaar rond deze tijd worden gehouden.

De Zwaan vroeg zijn collega's de komende tijd met wederzijds respect de dialoog aan te gaan. "Vandaag wordt de een gefeliciteerd, de ander ontvangt troostende woorden. Soms win je, soms verlies je. Zo gaat dat in een democratie. Het is goed om ons te realiseren dat niemand altijd de waarheid in pacht heeft. Ik hoop dat we met wederzijds respect samen de democratie vorm zullen geven.”