Sparen voor vrolijke perkplantjes

leerdam • Na de wintermaanden kan tuin, of balkon, wel wat kleur gebruiken. Spaar nu bij PLUS voor deze vrolijk gekleurde plantjes en maak in een handomdraai tuin of balkon helemaal klaar voor het voorjaar. ??De Lentebloeiers spaaractie loopt van tot en met zaterdag 8 mei. Tijdens deze actieperiode krijgen klanten al een zegel bij elke 10 euro aan boodschappen en bij speciale actieproducten worden zelfs extra zegels gegeven. Bij 40 zegels is de spaarkaart vol. Op de spaarkaart staan al twee zegels voorgedrukt. Er kan ook weer digitaal gespaard worden met de PLUS app, waarbij deelnemers zelfs vier gratis zegels ontvangen. ?Wie een volle spaarkaart inlevert, ontvangt een tegoedbon. Alleen met deze bon kan een gratis doos perkplantjes opgehaald worden op donderdag 20, vrijdag 21 óf zaterdag 22 mei. Elke PLUS winkel bepaalt zelf op welke van deze dagen de perkplantjes worden uitgereikt. Kijk voor de exacte datum en tijd op de poster bij de PLUS in de buurt.

Voor welke plantjes kan gespaard worden? De Lentebloeiers zitten met 30 stuks in een doos en bestaan uit drie soorten perkplantjes: roze petunia's, vlijtige liesjes in verschillende kleuren en donkerblauwe lobelia's. Er hoeft dus niet te worden nagedacht over wat de beste kleurcombinatie is, zet de plantjes zó in de tuin, op balkon of dakterras. Leuk weetje: de Lentebloeiers zijn allemaal duurzaam gekweekt.

Met deze tips blijven de Lentebloeiers zo lang mogelijk mooi in bloei: plaats de Lentebloeiers na ontvangst zo snel mogelijk in de aarde; poot de plantjes op zo'n 15 tot 20 cm van elkaar; geef de plantjes een lichte tot half-schaduwrijke standplaats; geef de Lentebloeiers na het uitplanten direct water; zorg voor voedselrijke grond; verwijder tussentijds de uitgebloeide bloemen.