Skeeleren in Herwijnen

herwijnen • In de maand mei wil IJsclub d'n Ouwe Wiel op de baan in Herwijnen starten met het geven van skeelertrainingen.

Hieraan voorafgaand zal in de week van 12 tot en met 16 april bij een aantal scholen langs worden gegaan met een skatekar van de KNSB. In deze kar zitten skeelers en beschermmaterialen zodat ook de kinderen die zelf geen spullen hebben kunnen kennismaken met de sport. De scholen zullen door de sportcoaches van de gemeente hierover benaderd worden. Als vervolg hierop is er op maandag 26 en donderdag 29 april (10:30 tot 12:00 uur) nog een extra mogelijkheid om te skeeleren. Tijdens deze dagen is het voor ouders ook mogelijk om samen met hun kind de skeeler clinic te volgen. Ook dan zijn materialen aanwezig. In de skatekar is ook voor volwassenen een beperkt aantal skates beschikbaar. Let wel: een helm is voor zowel de volwassenen als de kinderen altijd verplicht. Alles natuurlijk met in achtneming van de op dat moment geldende coronaregels.


Voor het geven van de trainingen wordt nog gezocht naar vrijwilligers die het leuk vinden om deze trainingen mee te kunnen geven. Hiervoor zal door de KNSB in samenwerking met vereniging IJsclub D'n Ouwe Wiel een masterclass gegeven worden. De precieze datum hiervoor volgt nog. Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar bestuur@dnouwewiel.