• Iedereen smacht naar heropening van Go.
• Iedereen smacht naar heropening van Go. Foto:Aangeleverd

'Vaccinatie, daarna fascinatie'

leerdam • Het theater aan het Dr. Voogdplein is alweer maanden gesloten en dat zal nog wel even zo blijven. Toch gaat het bestuur proberen om de vaste aanhang de komende weken te plezieren met een aantal sprankelende, humoristische of gewoon mooie online voorstellingen.

Er zijn eind februari opnames gemaakt van onder andere zangeres Marjolein Meijers, blueszanger Jaap Pelt en de eigen Leerdamse drummer Pieter Danz. Marjolein Meijers zingt liedjes die bij de strot grijpen: schoon van eenvoud, hilarisch herkenbaar, maar zeker niet alleen lollig. Ze trad al eerder op in het knusse Leerdamse theater. Dat gold ook voor de Amsterdamse blueszanger Jaap Pelt, die al in zijn tienerjaren naar Missisipi trok om zijn muzikale helden op te zoeken. “Het zijn steeds korte filmopnamen van zo’n tien minuten, die we in de loop van de komende weken gaan uitzenden”, zegt Go-voorzitter Cora Overbeek. “Op die manier doen we toch nog wat terug richting onze vaste bezoekers. Het zijn een soort teasers."


Met pijn in het hart heeft het bestuur in december moeten besluiten om het stadspodium volledig te sluiten in verband met alle maatregelen rondom het Covid-19 virus. Overbeek: “Vorige zomer zijn we weer een tijdje open geweest. Maar iedere keer werden we weer genoodzaakt om de programmering aan te passen of zelfs helemaal af te gelasten. Ook waren we steeds genoodzaakt om de mensen die al kaartjes hadden gekocht terug te betalen. Er mochten op een gegeven moment nog maar zo weinig mensen naar de voorstelling komen, dat we zelfs de kostprijs er niet meer uit kregen. Dat willen we niet nog een keer meemaken.”


Fleedwood Mac Tribute

Alle hoop is nu gericht op het begin van het seizoen 2021/22. Overbeek: “We hopen te starten op 18 september. Het zou mooi zijn als we dan eindelijk een keer de Fleedwood Mac Tribute kunnen programmeren. De voorstelling is al drie keer uitgesteld. Maar als na de zomer iedereen gevaccineerd is moet het echt lukken. September: het eind van de vaccinatie, het begin van de fascinatie.”

Ook wordt nagedacht over een nieuwe reeks schoolvoorstellingen en matineevoorstellingen voor ouderen. "En sinds de sluiting van M3 is er ook behoefte om iets te doen voor de jongeren", zegt Cora Overbeek.

Theater Go heeft flink wat vaste huurders, zoals Nikky's Dance, theatergroep La Troupe, gezelligheidskoor MeSted, popkoor The Voice, vioollerares Milka Malotaux en het breincafé. Overbeek: "Ook zij zien met veel verlangen uit naar de heropening van het pand."