Oogheelkundig onderzoek rijbewijs bij Versluis Optiek

leerdam • Iedereen die aan het verkeer wil (blijven) deelnemen moet mentaal en geestelijk gezond zijn. Wie na zijn of haar 75ste jaar het rijbewijs wil verlengen moet daarvoor een keuring laten doen. Soms vind de arts het noodzakelijk dat er oogheelkundig onderzoek wordt verricht. Dat kan vanaf nu ook bij Versluis Optiek in Leerdam waar geregistreerde optometristen werken die de kennis en de apparatuur hebben om dit te mogen doen.

De specialisten bij Versluis Optiek meten voor zo’n onderzoek niet alleen de gezichtsscherpte (de visus) maar ook het gezichtsveld (alles wat iemand vanuit de ooghoeken waarneemt) en beoordelen de gezondheid van het oog. Het eerste is belangrijk om bijvoorbeeld verkeersborden en verkeerssituaties goed te kunnen zien. Het tweede heeft vooral een waarschuwingsfunctie. De resultaten van het onderzoek worden beoordeeld door een oogarts en daarna direct doorgegeven aan het CBR dat goedkeuring voor verlenging van het rijbewijs moet geven.

Versluis Optiek werkt voor deze service samen met het CBR en de oogartsen. Voor oogheelkundige rijbewijskeuringen bestaan vaak lange wachtlijsten, maar bij Versluis Optiek kunnen klanten in de meeste gevallen binnen een week geholpen worden. Meer hierover lezen, kan via onderstaande website. Voor het onderzoek zelf kan direct een afspraak worden gemaakt bij Versluis Optiek, 0345-611308.

q www.cbr.nl


Wandeling Lexmond

lexmond • Zederik in Beweging houdt maandagmiddag 22 maart een wandeling van zo'n 7 kilometer door Lexmond. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats bij Huis het Bosch aan de Nieuwe Rijksweg 6, Lexmond. Deelnemers houden zich aan de corona-voorschriften door met maximaal vier personen tegelijk te lopen en op aparte vertrektijden te vertrekken. Vertrekken kan vanaf 13:00 uur. De wandeling duurt zo'n twee uur. De starttijd wordt doorgegeven bij het opgeven. Deelname bedraagt 2 euro inclusief koffie/ thee. Voor meer informatie of aanmelden: Zederik in Beweging, 06-22810286 of info@zederikinbeweging.nl.