• Maandag 29 maart: lezing over klimaatverandering.
• Maandag 29 maart: lezing over klimaatverandering.

'Klimaatverandering voor dummies'

west betuwe • Coöperatie Duurzaam West Betuwe houdt maandag 29 maart de gratis online lezing ‘Klimaatverandering voor dummies, voor iedereen die ’t weer niet begrijpt’.

Steven Hulst vertelt in gewone mensentaal, en met aansprekende voorbeelden, wat wetenschappers duidelijk willen maken. De geluiden dat het klimaat aan het veranderen is, worden steeds luider. En inderdaad: het lijkt erop dat het weer de laatste jaren anders is dan vroeger. Minder winters waarin geschaatst kan worden, heel warme dagen in het voorjaar en najaar, maar soms ook opvallend koude periodes. Regenbuien zijn steeds vaker hoosbuien en ook de stormen lijken krachtiger dan vroeger. Maar komt dat nu werkelijk door de klimaatverandering? En welke rol speelt de mens daarin? Het klimaat is toch altijd aan verandering onderhevig?
Rond klimaatverandering leven veel vragen en onzekerheden. Verschillende partijen claimen dat ze de waarheid in pacht hebben. De één zegt dat er niets aan de hand is en de ander voorspelt dat de mensheid binnen tien jaar is uitgestorven. Wat is de waarheid? En hoe serieus moet klimaatverandering nu echt genomen worden? Op maandag 29 maart van 19:00 tot 23:00 uur verzorgt Steven Hulst een online lezing over klimaatverandering. Steven is geen klimaatwetenschapper, maar heeft zich als actief bestuurslid van energiecoöperatie eCoBuren, serieus verdiept in dit onderwerp.
Op een toegankelijke manier neemt hij toehoorders mee in de wereld van klimaatverandering en de gevolgen die deze (kunnen) hebben. Aanmelden voor deze lezingkan via: www.duurzaamwestbetuwe.nl.