VHL niet in cassatie in zaak Niemans

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden gaat niet in cassatie bij de Hoge Raad in de zaak-Niemans Beton. Dat hebben zowel de advocaat van Niemans als de gemeente laten weten aan RTV Utrecht. Daarmee komt een einde aan het geschil dat bekendstaat als de langstlopende rechtszaak van Nederland.

Het gevolg hiervan is dat de gemeente het bedrag van 92 miljoen euro onherroepelijk moet betalen aan Niemans. Van dat bedrag is 40 miljoen al betaald, de rest zal nu snel overgemaakt moeten worden. Een woordvoerder van de gemeente weigerde maandag in eerste instantie openheid van zaken te geven over het verloop van de zaak, zo meldt RTV Utrecht in een artikel op haar website, maar bevestigde uiteindelijk dat er geen cassatie bij de Hoge Raad komt.


Advocaat Anna Galama laat weten dat de heer Niemans opgelucht is: “Zijn uithoudingsvermogen is op de proef gesteld, maar is uiteindelijk wel beloond. Eindelijk gerechtigheid.”

Niemans Beton had zelf in cassatie kunnen gaan, maar ziet daar ook van af. Volgens Galama was een cassatie kansrijk geweest voor de voormalige betonfabrikant. In het vonnis van het gerechtshof werd rekening gehouden met een post ‘schadebeperking'.


Volgens de advocaat had de Hoge Raad anders kunnen beslissen, waardoor de schadevergoeding nog vele miljoenen hoger zou zijn uitgevallen. Toch laat Niemans het erbij: "We willen een streep zetten onder de procedure, dat is een groter belang.”


Burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden heeft beloofd dinsdag 16 maart met een verklaring te komen, omdat dan de cassatietermijn officieel is verlopen. Die verklaring was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet gepubliceerd. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.


bron: RTV Utrecht