• Pieter de Jong aan het werk in zijn garage
• Pieter de Jong aan het werk in zijn garage Foto: Nico van Ganzewinkel

Een dorpsgarage in Kedichem

kedichem • "Bij de hele voorbereiding stond voor mij één ding voorop", zegt de enthousiaste ondernemer. "De Jong Auto's en Techniek moet een echte dorpsgarage worden en blijven."

Pieter de Jong (38) is zeker geen nieuwkomer in het vak. Hij is al vanaf zijn vijftiende met auto's in de weer: een passie die er vanaf jongs af aan in zat. "Ik ben ooit klein begonnen in Zijderveld. Eerst alleen met reparaties en later is daar ook de autohandel bijgekomen." In Zijderveld kwam hij ook in contact met Anton Krul, tot aan 2008 eigenaar van de dorpsgarage aan Michiel van Loonstraat in Kedichem. Na zijn vertrek bleef Krul wel eigenaar van het pand. "Ik heb mijn ideeën met Anton gedeeld en zo kwam het idee om m'n eigen autobedrijf te starten in zijn voormalige pand. Van meet af aan was de bedoeling om de garage in Kedichem naar een hoger niveau te tillen. Een autobedrijf in een modern jasje."


En dat is meer dan gelukt. Afgelopen najaar is hij begonnen met de complete renovatie van het autobedrijf in Kedichem. Alles is voorzien van een nieuwe laklaag. Wanden, plafonds en deuren kregen een frisse kleur. Er werden systeemwanden geplaatst, de vloer werd geheel vloeistofdicht gemaakt. Ook de elektrische bedrading werd vervangen en er kwam led-verlichting. In februari zijn vier hefbruggen geplaatst. "Eigenlijk teveel om op te noemen", zegt Pieter. "We hebben nog plannen genoeg en zijn nog druk bezig. We hebben een eigen car cleaningafdeling, een bandenafdeling. Maar we zijn nu nog bezig om een magazijn te realiseren plus een revisieafdeling met alle gemakken voorzien."


Kwaliteit

Pieter de Jong heeft er zin in. "Bij ons autobedrijf vind je de kwaliteit die een dorpsgarage hoort te hebben. Geen onaangename verrassingen en altijd een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ondanks deze voordelige prijzen werken we natuurlijk met uiterste zorg aan elke auto." Klanten kunnen voor alle reparaties en onderhoud aan de auto terecht. "We zijn voorzien van alle moderne technieken."


Pieter is een handig baasje. "Ik denk dat we onze garage zeer vooruitstrevend mogen noemen. Met dieseltechniek, draaien, frezen, slijpen zijn we in staat om verschillende onderdelen zelf maken. Maar ook vermaken en/ of testen voor verschillende doeleinden. Ook het berekenen is geen probleem bij De Jong Auto's en Techniek. "De aandacht ligt bij de auto's. We hebben alle moderne apparatuur in huis. Dat gaat verder dan alleen maar het vervangen van onderdelen."