• Ton Minnen: sinds dit jaar wijkagent in de regio.
• Ton Minnen: sinds dit jaar wijkagent in de regio.

Ton: nieuwe wijkagent

regio • In totaal zijn er meer dan 60.000 politieagenten in Nederland te vinden. Van wie er per dag ongeveer 4000 op straat lopen. Ton Minnen is er daar één van. Sinds januari 2021 is hij wijkagent van Vianen industriegebied, Hoef en Haag, Everdingen, Hagestein, Zijderveld, Schoonrewoerd en Hei- en Boeicop.

Ton is niet alleen wijkagent, maar ook politieagent en milieu agent.

In 1995 startte de politie carrière van Ton Minnen (57): "Eerder werkte ik als wijkagent in Nieuwegein, nu ben ik dus sinds januari aan de slag gegaan in de gemeente Vijfheerenlanden. Aan de collega’s die daar eerder hebben gewerkt, heb ik veel steun gehad, zij gaven mij informatie van de tijd dat zij wijkagent waren in het gebied. Dat is nuttig voor mijn werk."


Drie soorten agenten

"Als politieagent help ik vaak in noodsituaties", vertelt Ton. "Als milieu agent hou ik me bezig met zaken over het milieu, dus bijvoorbeeld vervuiling van de bossen. Maar, als wijkagent wil ik goed zichtbaar zijn voor de inwoners." Dat doet Ton door in gesprek te gaan met mensen. Hij wil als agent duidelijk te zien zijn en gaat daarom met een opvallende politiewagen of witte fiets op pad om de inwoners van zijn wijkgebied te leren kennen.


Ervaring en kennis

Hij vertelt over zijn eerder opgedane ervaring en kennis: "Zoals gezegd ben ik al eerder wijkagent geweest. Die ervaring kan ik in de gemeente Vijfheerenlanden goed gebruiken. Ik heb in Nieuwegein de nodige kennis opgedaan, die ik meeneem naar Vijfheerenlanden. Maar het zijn wel twee heel verschillende gebieden. Ik heb het idee dat mensen in kleinere steden sneller hun eigen problemen oplossen. Ik wil gewoon goed om me heen kijken en de mensen helpen waar het nodig is."


Ton wil aan de inwoners meegeven dat hij altijd bereikbaar is voor mensen in nood: "Inwoners kunnen me benaderen via de mail of via de telefoon. Voor iedereen zal ik klaar staan met een luisterend oor’", aldus Ton Minnen.


Wie in contact wil komen met Ton Minnen kan zijn gegevens vinden via: https://www.politie.nl/mijn-buurt.