Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Online informatieavond voor Waardenburg over programma A2 Deil-Vught

Informatieavond over A2 Deil-Vught

deil • Er wordt een online informatieavond gehouden over de MIRT-verkenning programma A2 Deil-Vught, op woensdag 24 maart. Het onderwerp van deze avond is de manier waarop de verbrede A2 ter hoogte van Waardenburg kan worden ingepast. Deze avond is bedoeld voor inwoners en bedrijven in en rond Waardenburg.

De online bijeenkomst start om 19:00 uur en duurt tot uiterlijk 21:00 uur. Wie deel wil nemen, stuurt een e-mail aan: waardenburg@regiorivierenland.nl. Dit kan tot uiterlijk 22 maart. Vervolgens wordt een uitnodiging met een digitale link voor deelname aan de avond verzonden.

Eind vorig jaar (november 2020) hebben het Rijk en de regionale bestuurders afspraken gemaakt over de toekomst van het traject A2 Deil-Vught en een concept voorkeursalternatief afgesproken. In dit concept voorkeursalternatief staat onder andere aangegeven dat de A2 tussen de knooppunten Deil en Empel wordt verbreed naar 2x4 rijstroken en dat de aansluiting Waardenburg niet wordt verplaatst. Naar aanleiding van deze keuze moest de inpassing van de A2 ter hoogte van Waardenburg in het concept voorkeursalternatief worden aangepast. Dat is in de afgelopen maanden gebeurd. Tijdens de informatieavond op 24 maart worden de resultaten hiervan gepresenteerd.

Het doel van de online informatieavond is om inwoners en bedrijven te informeren over de uitkomsten van de uitwerking die afgelopen maanden plaatsvond en vragen hierover te beantwoorden. Tijdens de avond kan er mogelijk niet op alle vragen een antwoord gegeven worden. Dit heeft te maken met de fase waarin het traject zich bevindt: de verkenningsfase. In deze fase wordt het concept voorkeursalternatief nog niet tot op detailniveau uitgewerkt. Dat gebeurt in de volgende fase: de planuitwerking.

Formele zienswijzen (officiële reacties) kunnen op 24 maart niet worden ingediend. Dit kan op een ander moment: tijdens de zienswijzeprocedure. Op 24 maart wordt toegelicht hoe deze procedure in zijn werk gaat en wat de voorlopige planning is waarmee rekening gehouden moet worden.

q www.mirta2deilvught.nl