Nieuwe concertserie bij Live@Home

everdingen • Tot aan de zomer zijn acht live concerten gepland in dorpshuis 't Knooppunt Everdingen. De meeste waarschijnlijk nog zonder publiek, maar wel gewoon live te volgen via de Facebookpagina van Live@Home. Live@Home is een initiatief van drie muzikanten, dat is ontstaan tijdens de eerste lockdown.

"Er was behoefte aan een podium en het bereiken van publiek, maar dan beter in beeld gebracht dan met een telefoontje in de oefenruimte", zegt Jørgen Heinink, muzikant en uitbater van het dorpshuis. "Dat betekent met professioneel licht, geluid, verschillende camera’s en live mixing."

Kunst & Cultuurfonds

Tijdens de 2020 serie (mei-augustus) hebben 13 bands een online concert kunnen geven via Live@Home, mede dankzij een bijdrage vanuit het Kunst & Cutuurfonds van gemeente Vijfheerenlanden.

Heinink: "De gemeente wilde gelukkig bijspringen toen bleek dat de inkomsten uit crowdfunding de kosten bij lange na niet gingen dekken. Die kosten bestaan uit huur van videoapparatuur en reiskosten. Verder draait de organisatie volledig op vrijwilligers met elk hun eigen specialisatie."

Initiatiefnemer Maurice Kater is verantwoordelijk voor geluid en de bandplanning. Jørgen Heinink bedient de bewegende camera. Greg Geurtsen maakt per concert een fotoreportage en bewaakt de veiligheidsprotocollen. Het vaste team is voor dit jaar uitgebreid met Virgil Smit, die in 2020 ook al diverse keren regie en beeldtechniek deed, en lichtman Herman Trappenburg.

Nieuwe serie

Jørgen Heinink: "Toen duidelijk werd dat ook in 2021 voorlopig nog bar weinig mogelijk is zijn de initiatiefnemers weer bij elkaar gekomen en werd een nieuwe serie Live@Home opgezet. Ook deze keer bleek gemeente Vijfheerenlanden bereid ons financieel te ondersteunen."

Serie 2021 loopt tot en met juni en in die periode worden acht concerten van verschillende bands (blues, pop, rock, hardrock, funk) live uitgezonden via Facebook. Ze zijn voor iedereen gratis te bekijken. Heinink: "De focus bij de organisatie ligt – naast het plezier maken met muziek en het faciliteren daarvan – nu vooral op kwaliteit. Vorig jaar zijn we tegen alle denkbare technische problemen opgelopen. Een multicam live TV uitzending maken zit toch wat ingewikkelder in elkaar dan de camera op je telefoon aanzetten."

Nu de technische kennis opgedaan is kan de kijker een gevarieerde reeks concerten op de zaterdagavond verwachten, mooi in beeld gebracht en met goed geluid. "Een document voor elke deelnemende band dat via de pagina van Live@Home ook na de live uitzending voor iedereen te zien blijft." Er wordt nog gewerkt aan het compleet maken van de line up maar de eerste bands zijn inmiddels bevestigd.

Op zaterdag 20 maart wordt afgetrapt met Project X (soul/funk covers), bekend van the Voice of Holland. Twee weken later (zaterdag 3 april) staat Trouble No More (groovy blues) op de rol, op zaterdag 1 mei Hit the Ceiling (party covers), op zaterdag 19 juni Sin city Rebels (hard rock) en op zaterdag 26 juni Ignated (covers & eigen werk)

Alle concerten beginnen om 21:15 uur en zijn te volgen via:

q www.facebook.com/LiveAtHomeNL