• Na de wedstrijd houden de sporters 1,5 meter afstand.
• Na de wedstrijd houden de sporters 1,5 meter afstand. Foto: Aangeleverd

Wethouder trapt voetbalwedstrijd af

west betuwe • Wethouder Ton van Maanen trapte zaterdag 6 maart af op het voetbalveld van AVV in Asperen.

Dit was het startschot voor onderlinge wedstrijden voor leden tot 27 jaar. Sinds 3 maart zijn de coronamaatregelen aangepast. De leden tot 27 jaar mogen weer in teamverband sporten op hun club.


Voldoende beweging

Wethouder Ton van Maanen speelt kort op de bal als het gaat om sport en bewegen.
“Voldoende beweging is voor iedereen noodzakelijk. Dit ongeacht iemands leeftijd, beperking, afkomst, geloof of sociale positie. De coronamaatregelen zijn aangepast voor jongvolwassen teamsporters. Voor mij het moment om te onderstrepen hoe belangrijk bewegen is.”


Lange termijn

Hiermee onderschrijft Van Maanen het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen voor deze groep aan te passen. Het is een oproep aan iedereen om binnen de geldende coronamaatregelen te blijven bewegen.


Hij doet ook een oproep aan het kabinet in breder verband: “Weeg bij het invoeren van maatregelen de fysieke en de mentale gezondheid voor de lange termijn goed af.”


Aanmoedigen

De komende periode onderzoekt de gemeente West Betuwe wat nog meer mogelijk is om sport en beweging aan te moedigen. Dit om te stimuleren dat inwoners blijven bewegen binnen de geldende maatregelen.


q www.westbetuwe.nl