• Genieten van de SilverFit Mile.
• Genieten van de SilverFit Mile.

SilverFit Mile voor Emma

leerdam • In woonzorgcentrum Emma in Leerdam is afgelopen week de SilverFit Mile in gebruik genomen.

De SilverFit Mile is een systeem waar mensen op een actief-passief fiets kunnen fietsen door verschillende vakantiebestemmingen of hun oude woonplaats. Ze kunnen de route op het tv-scherm volgen.

In oktober 2019 heeft team welzijn een demonstratie van de Silverfit Mile bijgewoond, waarna de bewoners, cliëntenraad en team welzijn erg enthousiast zijn geworden. In februari is er een markt georganiseerd om geld op te halen voor de SilverFit, en met resultaat. Deze markt bracht namelijk 600 euro op.

Team welzijn heeft ook brieven gestuurd naar bedrijven met de vraag of ze hun steentje wilden bijdragen aan de SilverFit Mile. De volgende bedrijven hebben een bijdrage geleverd: IT bedrijf Transfer Solutions; Lions Leerdam en GMB Beheer B.V. Silverfit heeft zelf het restbedrag gesponsord aan Emma. Daardoor was het mogelijk om de Silverfit Mile aan te schaffen. Iedereen op Emma is er erg blij mee.

Coördinator Welzijn Antoinet de Jongh-Vervoorn: "We hopen dat bewoners er plezier aan zullen beleven en fijn kunnen bewegen.”