• Nico van Ganzewinkel (r) ontvangt de oorkonde.
• Nico van Ganzewinkel (r) ontvangt de oorkonde. Foto: Marijke Verhoef

Van Ganzewinkel weer genomineerd

regio • Op het jaarlijkse prijzenfestival van de Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) grossierde Het Kontakt in prijzen en nominaties.

John Wijntjes (editie Krimpenerwaard-West) won de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie, Rick den Besten (editie Alblasserwaard) maakte de beste sportfoto, Nico van Ganzewinkel (editie Vianen) behoorde tot de genomineerden voor de fotoprijs en Anne Marie Hoekstra/ Janneke Kok en Geurt Mouthaan (editie Alblasserwaard) stonden op het podium van de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek. NNP-voorzitter Roy Keller en -bestuurslid Henk van Zanten staken hun waardering voor Kontakt Mediapartners niet onder stoelen of banken. Al een lange reeks van jaren behoren medewerkers van Het Kontakt tot de prijswinnaars en genomineerden. “Ondanks dat de sector onder druk staat, blijft Het Kontakt zich kwalitatief onderscheiden. Chapeau”, aldus Keller en Van Zanten.

Freelance fotograaf Nico van Ganzewinkel van Het Kontakt Vianen werd genomineerd met een kleurrijke foto die hij nam op het festival By the Creek. ‘Een ontspannende foto, waar de Lady in Pink haar zoete plaatjes draaide vanuit een roze pipowagen'. Het was voor Van Ganzewinkel alweer de zesde top-3 notering. "Het went nooit", zegt de trotse Viaanse fotograaf. Hij vindt de foto 'De Kus van Maxima', gemaakt in 2013, nog steeds de mooiste van de zes. "Ik voel me nog steeds 37. Zo'n nieuwe nominatie geeft extra motivatie om door te gaan met fotograferen, straks ook op de sportvelden."

Kijk voor het volledige verhaal op de website van Het Kontakt.