• De verliefde Dorinthe en Danny.
• De verliefde Dorinthe en Danny. Foto:

Verliefd zijn tijdens een pandemie

vijfheerenlanden • Verliefd zijn tijdens Corona, spannender dan wanneer het een ‘normale’ tijd zou zijn?

Tijdens een verliefdheidsperiode leer je elkaar kennen en beslis je samen of je verder met elkaar wilt of niet. Het liefste wil je elkaar elke dag zien en samen leuke dingen doen. Tijdens Corona is er echter niet zoveel te beleven, en uitstapjes maken zit er momenteel al helemaal niet in.


Dorinthe Alexman, stagiaire bij Het Kontakt, leerde haar vriend Danny kennen in maart 2020, toen Corona net begon. Niet veel later was er al sprake van de eerste lockdown.


Dorinthe (19) vertelt hoe ze verliefd zijn tijdens Corona tot nu toe ervaren heeft. "Voor mij was verliefd zijn tijdens Corona een hele gekke ervaring. Ik had eerder nog geen relatie gehad dus het was sowieso allemaal al spannend. Normaal, tenminste wat ik hoorde om me heen en wat ik op televisie zag, gaan twee mensen uit eten of een drankje doen om elkaar beter te leren kennen."


Dorinthe ontmoette haar vriend Danny voor het eerst in maart, Nederland had net kennis gemaakt met Corona. De eerste lockdown was niet lang daarna een feit: alle leuke activiteiten gingen voor langere tijd dicht en mensen werden eenzaam, omdat ze maar één persoon per dag op visite mochten krijgen.


"Ook voor ons was dat geen leuke tijd. Soms zagen we elkaar maar één keer in de week. Dat is nou niet echt wat je graag wilt, als je net verliefd bent. Je wilt natuurlijk zo vaak mogelijk bij elkaar zijn. Maar we zijn er doorheen gekomen, je zult je toch aan moeten passen. Nu zien we elkaar elke dag en we hebben zelfs sinds een maand een appartement gehuurd!’"


Volgens Dorinthe leiden negatieve dingen uiteindelijk altijd naar iets positiefs: "Het kan wel even duren voor iets negatiefs voorbij is, maar ik heb wel gemerkt dat het er wel voor zorgt dat je ook iets positiefs ervaart. Dat Danny en ik elkaar maar één keer in de week zagen, was zwaar. Maar nu kunnen we elke dag van elkaars aanwezigheid genieten. Al met al waren alle obstakels voor ons in onze relatie wel iets waar we van hebben geleerd. En nu ben ik zo gelukkig als ik maar zijn kan", vertelt een nog steeds verliefde Dorinthe. En ze vervolgt: "Verliefd zijn tijdens een pandemie, is niet altijd even handig. Maar het heeft voor ons wel tot een leuk, gelukkig leven samen geleid."