Een zoektocht voor de online eventbranche

vijfheerenlanden • Een aantal lezers heeft gereageerd op de vraag van Het Kontakt hoe zij aan het afgelopen 'Coronajaar' terugdenken. Bart, Natasja, Vincent en Dorinthe kijken op deze pagina terug op een bewogen jaar, maar ook op een bijzonder jaar.

Natasja Torcqué (47) woont samen met haar vriend in Vianen. Al bijna zes jaar is ze eigenaresse van een evenementenbureau en een community in de eventbranche. 'On Top Events' is een eventbureau dat voor andere bedrijven evenementen organiseert. 'ZEPnl' is een community en organiseert bijeenkomsten voor andere ondernemers.

Natasja vertelt over haar werk, dat van de ‘echte’ wereld naar de online wereld moest verhuizen. ‘’Wij helpen met het bedrijf ‘On Top Events’ ondernemingen evenementen te organiseren. Dit doen we aan de hand van doelstellingen en vervolgens gaan we met zijn allen brainstormen, de doelgroep bepalen en wensen en ideeën omzetten naar een mooi event dat past bij de klant en deelnemers.’’

In maart 2020 begon de eerste lockdown. Natasja: ‘’Voor de evenementenbranche begon de lockdown al in februari 2020. Evenementen gingen uit de agenda, wat ervoor zorgde dat we eerst even lamgeslagen waren. We wisten eerst niet goed hoe we ons werk moesten gaan oppakken.’’

Ook voor de bedrijven van Natasja was het aan het begin een hele zoektocht om de juiste manier te vinden om online te werken. ‘’Het kon gewoon niet anders, alle evenementen gingen dicht. Door met elkaar te blijven sparren over waar een goed online event aan moet voldoen en elkaar te blijven voeden met creatieve oplossingen ging het goed. Het was een geweldig leerproces.’’

Volgens Natasja is online werken niet heel erg: ‘’Je mag elkaar in het echt niet zien, maar kan online wel even je ei kwijt. We kijken met z’n allen vooral naar wat wel kan.’’


Net terug in Nederland

Bart van Dijk, gepensioneerd sinds 2019, heeft 37 jaar in Spanje gewoond en gewerkt. In de tijd dat hij daar was, werkte hij in de horeca: hij had er, samen met zijn vrouw, een eigen restaurant met zijn vrouw. Daarnaast verhuurde hij appartementen. Sinds juni 2019 wonen Bart en zijn vrouw weer in Nederland. "We waren net een beetje ingeburgerd en voelden ons alweer bijna helemaal thuis in Nederland. Toen kwam het virus om de hoek kijken."

Ondanks dat veel mensen last hebben gehad van het virus, proberen Bart, zijn vrouw en hun hond Flup te genieten van de dingen die nog wel nog mogen en kunnen. "We zijn blij dat we een supergezellige hond hebben, die inmiddels een fanclubje heeft hier in Ameide van vele jonge, lieve kinderen. Daarnaast genieten we ook van de vele mooie kilometers die we al gefietst hebben en die we nog mogen fietsen door de gemeente Vijfheerenlanden."

Bart en zijn familie zijn zich ervan bewust dat ze in een bevoorrechte positie zitten: "We zitten niet in een letterlijke lockdown. Gelukkig zijn we nog gedeeltelijk vrij. En, we kunnen nog best veel ondernemen. Natuurlijk hopen we wel dat alles steeds meer genormaliseerd zal worden, zoals het vroeger voor het virus was. Houd nog even vol allemaal, het licht aan het einde van de tunnel is in zicht."


Aandacht voor elkaar

Iedereen heeft zijn of haar eigen ervaringen met de coronacrisis die doorgemaakt wordt. Bijvoorbeeld ervaringen met ziekte, onzekerheid en teleurstelling. Maar misschien ook wel mooie ervaringen en nieuwe creatieve ideeën. Op de pagina ‘Aandacht voor Elkaar' op de website van de gemeente Vijfheerenlanden zijn verschillende verhalen te lezen. Bijvoorbeeld over hoe te revalideren na een Covid-19 besmetting. Maar ook over de Berenjacht, Happy stones en Gluurpietjes.
Wie een ervaring heeft die zeker gedeeld moet worden, kan dat doen via www.vijfheerenlanden.nl/Zorg/Aandacht_voor_elkaar.