'Ik hoef geen vaccin als het niet nodig is'

vianen • Vincent Nijman (47) is geboren in Noord-Holland, maar woont sinds een korte tijd in Vianen.

Zijn grootste belangstelling gaat naar persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Daar is Vincent al van jongs af aan in geïnteresseerd: "Ik ben in 1997 met Reiki gestart en later heb ik Theta healing ontdekt. Mijn ontwikkeling heeft zich mooi evenredig op aards niveau voorgedaan." Vincent benoemt een aantal positieve punten die hem tijdens de Coronatijd zijn overkomen. De inwoner van Vianen werkt als ZZP’er in de crisisbeheersing en helpt bedrijven zich voor te bereiden op een mogelijke grootschalige calamiteit. "Ik zat te denken aan hoe gek het afgelopen jaar is geweest. Corona begon rond maart te spelen in Nederland en met de intrede van het virus in ons land, kwam er voor mij steeds meer werk, omdat bedrijven zich moesten gaan voorbereiden op de gevolgen. Ik was dus druk bezig, maar lette daarbij ook op mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Daar heb ik veel tijd aan besteed als ik vrij had."

Vincent vertelt dat hij sinds maart 2020 nooit bewust bezig is geweest met Corona. "Vaak was ik aan het werk achter mijn laptop op de zolderkamer. Ik kwam niet veel buiten, tenzij ik naar de supermarkt moest. Op een gegeven moment ging ik naar de winkel en zag ik dat er geen toiletpapier meer was. Dat was wel een moment waarbij ik geconfronteerd werd met de realiteit van de pandemie. De tijd ging hard. Thuiswerken werd normaal, Corona werd normaal. Al met al, heb ik niet veel meegekregen van de gevolgen van het virus. Maar dat is natuurlijk wel fijn juist." De vader van twee dochters blikt terug op de tijd waarin hij thuiswerkte terwijl de meiden tegelijk hulp nodig hadden met school. "Door de drukte van mijn werk kon ik niet veel aandacht aan mijn dochters besteden. Ik kon ze, voor mijn gevoel, te weinig begeleiden met school. Eén van mijn dochters kreeg te maken met wat leerachterstand door de hele situatie. Gelukkig zijn ze beide behoorlijk zelfstandig en hebben we natuurlijk veel van elkaars aanwezigheid onder één dak kunnen genieten."

In zijn vrije tijd is Vincent bezig met de Wim Hof methode. "Dat is een koude- en ademhalingstechniek waardoor je immuunsysteem beter wordt. Ik ben niet bang om ziek te worden, maar dankzij deze methode word ik dat ook niet. Ik hoef het vaccin niet per se te hebben. Daar valt heel veel over te zeggen. Ik wil heel veel doen voor anderen waaronder afstand houden en testen nemen, maar ik wil geen vaccin als het niet nodig is. Ik geloof onder andere in eigen kracht, de werking van ons lichaam, ons eigen immuunsysteem en herstellend vermogen."