Festivate verplaatst naar 2022

deil • Door de aanhoudende situatie rondom het coronavirus wordt festival ‘Festivate’ verplaatst. De achtste editie van ‘Festivate’ in Deil zal plaatsvinden op vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2022. Een tegenvaller, maar de organisatie kijkt vol goede moed naar volgend jaar vertelt voorzitter van het festival Angelo Ridderhof: “We hebben er bewust voor gekozen de beoogde datum in 2021 een jaar te verzetten. De festivalagenda zal naar verwachting later dit jaar erg vol worden. Veel grote festivals hopen alsnog op doorgang en verplaatsen hun evenement naar dit najaar. Mede door de test-evenementen die binnenkort gaan plaatsvinden hebben we vertrouwen dat we volgend jaar weer een echte Festivate-editie kunnen neerzetten.”

Dat er dit jaar geen festivaltenten aan de horizon van het Betuwse dorpje Deil zullen gloren betekent niet dat de organisatie niet met een alternatief komt. De welbekende ‘Festivate House Sessions’ zullen terugkeren op 10 april 2021. Hierbij voorziet het festival haar trouwe achterban via een livestream van livesets van diverse Festivate-DJ’s. ‘Festivate House Sessions’ is te volgen via www.twitch.tv/festivate. Alle gekochte tickets blijven geldig voor de editie in 2022. Kijk voor meer informatie en tickets op festivate.nl.

Festivate wordt jaarlijks georganiseerd door 'Stichting Festivate'. Een stichting die in 2013 werd opgericht door 15 vrienden die sindsdien een jaarlijks terugkerend muziekfestival organiseert in de gemeente West Betuwe. Het doel van Festivate is om lokaal dj-talent de gelegenheid bieden zich te ontwikkelen en profileren. Daarnaast willen zij bezoekers kennis laten maken met en door verschillende soorten muziek.


Connect Online

leerdam • De Leerdamse band Connect, bekend van de openluchtdiensten van Leerdam Praise, presenteert zaterdag 6 maart een programma van aanbidding en gebed op YouTube. Meer dan een jaar geleden speelde de band voor het laatst voor publiek. De bandleden zien het als hun missie om mensen te verbinden met God en met elkaar. Door de corona-omstandigheden is verbinding zoeken in real-life moeilijk, maar daar is juist nu wél behoefte aan. Daarom wordt een online uitzending aangeboden. Het thema is 'Bid met mij', naar het gelijknamige lied van de landelijk bekende christelijke band Sela. Tijdens de uitzending kunnen kijkers meedoen door met elkaar chatten en voor elkaar te bidden. In verband met de avondklok zal het programma van te voren opgenomen worden. De uitzending is vanaf 20:00 uur te volgen op het youtubekanaal van Connect en zal ook na de première beschikbaar blijven.

q www.connectmusic.nl