Rick van Loo terug naar LRC Leerdam

leerdam • Rick van Loo keert komend seizoen terug op Leerdamse bodem. De aanvaller verruilt Heukelum voor zijn vorige club LRC. Van Loo speelde twee ‘corona’seizoenen voor Heukelum. In officiële wedstrijden kwam hij tot twaalf goals en negen assists.


Gratis cursus Politiek Actief

west betuwe • Al veertig enthousiaste inwoners hebben zich aangemeld voor de cursus Politiek Actief die op 25 maart start. Tijdens vijf bijeenkomsten leren cursisten meer over de gemeente en de gemeentelijke politiek. Er zijn nog tien plaatsen beschikbaar voor geïnteresseerde inwoners uit de gemeente West Betuwe. Ook meedoen? Aanmelden kan via griffie@westbetuwe.nl. In de gratis cursus Politiek Actief leren deelnemers meer over hoe de gemeente en de lokale politiek werkt. De cursus start op 25 maart en bestaat uit vijf bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt van 19:30 uur tot 22:30 uur. Deze zijn digitaal, maar als de situatie rondom corona het toelaat, komen deelnemers fysiek bij elkaar.

De cursus Politiek Actief is interessant voor iedereen die erover nadenkt om politiek actief te worden. Maar ook voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Of voor mensen die gewoon meer willen weten over hoe de lokale politiek werkt. Iedereen is welkom. De cursus en het lesmateriaal zijn ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

Inwoners van de gemeente West Betuwe kunnen zich tot 5 maart aanmelden voor de cursus bij de griffie via griffie@westbetuwe.nl. Onder vermelding van telefoonnummer en adresgegevens. Na aanmelding ontvangen zij een verdere uitleg over het verloop van de cursus. Er zijn nu nog tien plekken over. Wees er daarom snel bij om nog een plek in de cursus te bemachtigen.

De cursus Politiek Actief wordt verzorgd door: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Kijk voor meer informatie over de cursus op:

q www.gemeenteraad.westbetuwe.nl/politiek-actief


Kringloopcontainer weer open

vianen • Spullen kunnen vanaf donderdag 25 februari weer worden ingeleverd bij de container van de kringloop op de stadswerf in Vianen. De container op de werf was door corona gerelateerde maatregelen gesloten.

Alle kringlopen in de regio Waardlanden hebben de handen ineen geslagen en afgesproken dat vanaf 25 februari de kringloopcontainers dagelijks geleegd worden. Zo wordt voorkomen dat mooie, herbruikbare spullen in het restafval terecht komen en verbrand worden. Dit brengt voor de gemeente en dus ook voor de burgers in de afvalstoffen heffing, hoge kosten met zich mee. En belangrijker, de kringloop wil de spullen graag een tweede leven geven.

Binnen de regio Waardlanden zijn twee kringloop containers aanwezig op de afvalbrengstations. Een staat in Gorinchem en de andere in Vianen. Dus lever spullen die nog een tweede leven kunnen hebben in, er wordt goed voor gezorgd.