• Ook wethouder Annet IJff zet haar cv-ketel op 60 graden.
• Ook wethouder Annet IJff zet haar cv-ketel op 60 graden.

Duurzaam West Betuwe start lokale campagne ‘Zet ‘m op 60!’

west betuwe • Besparen op de eigen energiekosten en de lokale coöperatie een steuntje in de rug geven? Dat kan wanneer mee wordt gedaan aan de actie ‘Zet je CV op 60ºC’ die in heel Nederland wordt gehouden.

“Bij veel mensen staat de cv-ketel het hele jaar standaard op de fabrieksinstelling van 80 graden Celsius en daarmee verbruik je onnodig veel energie”, zegt wethouder Annet IJff.


“Je kan namelijk al snel 60 euro per jaar besparen door je cv-ketel eenvoudig op 60 graden te zetten. Misschien zelfs op 50 graden. Dat ligt er met name aan hoe goed jouw huis is geïsoleerd. Het is dus meteen een mooie test voor mensen die misschien wel een warmtepomp overwegen.”


Makkelijk verdiend

Annet IJff steunt deze actie dan ook van harte.


“Coöperatie Duurzaam West Betuwe die zich, vanuit De Knop in Geldermalsen, samen met het Energieloket inzet voor een duurzame gemeente, helpt je er graag bij. Via hun website vind je filmpjes waarin eenvoudig uitgelegd wordt hoe je het aantal graden van verschillende cv-ketels kan verminderen. Die 60 euro per jaar heb je dus makkelijk verdiend.”


Inspiratie

“Op hun website vind je trouwens nog veel meer inspiratie als het gaat om duurzaam wonen en leven. Wist je dat er vrijwilligers zijn die graag als energiecoach een keer bij jou thuis op bezoek komen voor een gratis informatief gesprek over het verduurzamen van jouw woning? Als je bijvoorbeeld denkt aan isoleren of zonnepanelen, maar je weet niet waar je moet beginnen of hoe het met subsidiemogelijkheden zit, dan is dat een goede eerste stap.”


“Of loop eens binnen bij De Knop, zodra dat mag, op woensdagmiddag. Ook daar kan je terecht voor gratis en onafhankelijk advies. Je kan de website, maar ook de gemeenterubriek in de krant in de gaten houden voor actuele informatie”, zegt de enthousiaste wethouder Annet IJff.


Meer informatie over de campagne 'Zet 'm op 60!' is te vinden op:


q www.duurzaamwestbetuwe.nl