• Vlnr: Sijmen, Leo en John.
• Vlnr: Sijmen, Leo en John. Foto: Alex Willemsen

TSL neemt JH-Techniek over

waardenburg • TSL Machinebouw aan de Fokkerstraat in Leerdam heeft per 1 februari JH-Techniek uit Waardenburg overgenomen.

John Temminck, eigenaar van JH-techniek, was in verband met gezondheidsproblemen al enige tijd op zoek naar een geschikte overnamekandidaat. Die werd gevonden in Leo Verkerk, eigenaar van TSL uit Leerdam. TSL neemt de machines, de klanten en het personeel van JH-Techniek over en verhuist met de productielocatie van Waardenburg naar Leerdam.

TSL is een familiebedrijf uit Leerdam met vier technische bedrijven die zich onder andere bezighouden met reparatie, revisie en onderhoud van machines en productielijnen en het vervaardigen van machineonderdelen, met name voor de voedings- en verpakkingsindustrie. Daar is met de overname van JH-Techniek een nieuwe tak aan toegevoegd: de machinebouw. Met dit nieuwe bedrijf zal TSL zich voornamelijk gaan bezighouden met het vervaardigen van hele specifieke machines, zoals vulmachines, doppensluiters en etiketteermachines. Ook gaat het bedrijf machines bouwen voor klanten die al dan niet tijdelijk een capaciteitsprobleem hebben.

De dagelijkse leiding van het nieuwe bedrijf van TSL is in handen van Leo Verkerk en Sijmen van der Vlies. "We komen bij veel productiebedrijven en machinebouwers over de vloer”, vertelt Verkerk. "Daar zien we dat er met name behoefte is aan kennis en kunde op het gebied van kleinere machines die gekoppeld kunnen worden aan de bestaande productielijnen. Bijvoorbeeld om verpakkingen van sleeves of etiketten te voorzien, of vulmachines voor niche-producten. Die kunnen wij nu leveren, een mooie uitbreiding.”