• In Leerdam wordt de jaarlijkse potgrondactie weer gehouden.
• In Leerdam wordt de jaarlijkse potgrondactie weer gehouden.

Potgrondactie voor Burkina-Faso

leerdam • De diaconie van de hervormde gemeente Leerdam houdt zaterdag 6 maart weer de jaarlijkse potgrondactie.

De opbrengst van deze actie gaat naar het jaarproject 2021: Onderwijs voor de jeugd in Burkina Faso. De actie wordt gehouden in samenwerking met behulp van Woord en Daad.


De potgrond kost per zak van veertig liter 4,50 euro, drie zakken kosten 12,50 euro. Er kunnen ook zakken koemestkoorels besteld worden: één zak van vijf kilo kost 5,50 euro, drie zakken 15 euro. Bestellingen kunnen tot uiterlijk donderdagmiddag 4 maart doorgegeven worden aan: voorzitter-diaconie-centrumoost-west@pgleerdam.nl. Bezorgen is momenteel niet mogelijk. De bestelling is af te halen op zaterdag 6 maart aan de Nijverheidsstraat 8 in Leerdam. Het afhalen gebeurt, in verband met de geldende coronamaatregelen, in drie tijdvakken: tussen 9:00 en 11:00 uur, tussen 11:00 en 13:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur. Bij de bestelling kan worden aangegeven welk tijdvak het beste schikt. Bij het afhalen van de potgrond graag contant betalen.


Burkina-Faso telt ongeveer twintig miljoen inwoners, maar is één van de armste landen ter wereld. Woord en Daad is ervan overtuigd dat de toekomst van de jeugd er beter uit zal zien als er goed onderwijs beschikbaar is. De docenten zijn er op het moment niet goed geschoold en het lesmateriaal is verouderd. Woord en Daad zet zich daarom in om het onderwijs te verbeteren. De organisatie streeft ernaar om de doelen te behalen die hiervoor zijn gesteld. Eén van die doelen is dat er in 2021 minstens 30 scholen beschikbaar moeten zijn die lessen van goede kwaliteit kunnen verstrekken. Een ander doel is dat er dit jaar vier schooladviseurs getraind en begeleid worden en dat er nieuwe methodes ontwikkeld worden. Dit alles met het oog op een betere kwaliteit van de lessen voor de jeugd in Burkina-Faso.

Kijk voor meer informatie op onderstaande website:


q www.woordendaad.nl/projectenchristelijk-onderwijs-in-burkina-faso/