Bridgeclub Leerdam

leerdam • Uitslag van de derde online parencompetitie bij Bridgeclub Leerdam: Wim Bertens-Walter Roks, 60,58%; Piet Seegers-Wouter Segeth, 57,67%; Rietje Seegers-Nico van Dijk, 55,82%; Gerrit Quist-Linda Quist, 55,56% en Petra Groeneweg-Els Groeneweg, 55,29%.


Fien Wonen een stukje ‘groener’

zederik • Medewerkers van Fien Wonen ontvingen begin februari de sleutels van vijf elektrische auto’s. De oude benzine auto’s zijn vervangen voor duurzame Zoë’s. De woningcorporatie, die onder meer actief is in het voormalige Zederik, streeft namelijk naar een verlaging van haar CO2-voetafdruk. Dit gebeurt grotendeels al door in te zetten op verduurzaming van woningen. Met de komst van de elektrische auto’s wordt nog meer CO2 gereduceerd. Autobedrijf Van Mossel heeft de medewerkers van Fien Wonen een korte introductie gegeven en wegwijs gemaakt in bijvoorbeeld het opladen van de auto’s. De laadpalen zijn omgebouwde praatpalen van de ANWB. Volgens manager Marc van der Linden is op die manier ook ingezet op duurzaam hergebruik van materialen. “Iedereen in Nederland kent de gele praatpalen die vroeger langs de snelweg stonden. Door hergebruik gaan we slim om met wat we hebben. Zo’n oude praatpaal is typisch Nederlands en valt goed op.” De auto’s zullen voornamelijk gebruikt worden door wijkbeheerders, opzichters en woonconsulenten. Zij zitten dagelijks een lange tijd in de auto. Het werkgebied van Fien Wonen strekt zich namelijk uit van Hardinxveld-Giessendam tot aan Lexmond. Voor afspraken dicht bij het kantoor staan binnenkort elektrische fietsen klaar.

Vanwege het vertrek van twee commissarissen J. Timmer en mevrouw van Gurp, uit de Raad van Commissarissen van Fien Wonen zijn de heren Hol en Manusama benoemd als opvolgers. De heer Hol is hogeschooldocent bij opleiding Accountancy van Avans Hogeschool. Zijn deskundigheidsgebied: financiën en governance. De heer Manusama, benoemd op voordracht van de huurders, is districtchef bij Politie Zeeland. Zijn deskundigheidsgebied: veiligheid, leefbaarheid, organisatieontwikkeling en governance.