Alternatieve competitie

regio • In navolging van de regio Altena zal ook in de regio Gorinchem rond de maand juni een alternatieve competitie worden gespeeld. Uiteraard alleen wanneer de coronamaatregelen dit toestaan en KNVB Zuid I niet tot een alternatief programma voor eerste elftallen kan komen. Deelnemers zijn: ASV Arkel, SVW, Unitas zaterdag, Schelluinen, Heukelum, Tricht, Vuren en GJS.

Ook elders, waaronder in Vijfheerenlanden en de Drechtsteden, zijn clubs bezig een dergelijke mini-competitie op te zetten.


In beweging met BlijFFit

regio • BlijFFit is het bewegingsprogramma speciaal voor senioren gemaakt door de lokale zender RTV Ronde Venen. RTV Utrecht zendt het programma sinds maandag 15 februari uit in de serie Utrecht Beweegt. In deze coronatijd waar het sporten buitenshuis niet of slechts beperkt mogelijk is, brengt RTV Utrecht het sporten en bewegen nu voor de hele provincie dichtbij huis.

Sportcoaches Joke van Diemen en Jos Kooijman van stichting Senior Sportief Actief laten dagelijks oefeningen zien die mensen vanuit huis mee kunnen doen. De oefeningen zijn toegankelijk en kunnen op elk niveau meegedaan worden. Bewegen is voor iedereen belangrijk en zij hebben het idee dat veel oudere mensen alleen thuis zitten en weinig kunnen bewegen. "Het landelijke tv-programma Nederland in beweging is voor onze doelgroep vaak toch net te snel. Bij het beweegprogramma BlijFFit kan iedereen meedoen met de oefeningen. Het enige wat je nodig hebt, is een stoel en een tv.’’

BlijFFit, het bewegingsprogramma speciaal voor senioren, is elke werkdag te zien onder de noemer Utrecht Beweegt. Voor de exacte uitzendtijden kijk op rtvutrecht.nl/gids. Liever op een ander moment meedoen? Dan zijn de uitzendingen terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist.


Online naar Theater 't Pand

gorinchem • Theater ’t Pand in Gorinchem houdt liefhebbers van het theater de komende weken op de hoogte van voorstellingen, films en het theater. “Vanaf het podium van de Nieuwe Doelen brengen we een zeer afwisselend programma”, belooft ’t Pand. “Met artiesten die je al eens eerder, of in de nabije toekomst kunt verwachtten op het podium van ‘t Pand, met film en boeken tips van kenners, met sport (om mee te doen) met interviews, enzovoorts.”

Het Pandavondje is op deze manier verplaatst van de Korenbeurs, via de Nieuwe Doelen naar de luie stoel thuis. Het programma is iedere donderdagavond om 21.00 uur, bij het ingaan van de avondklok, te zien via:

q www.theaterpand.nl


Inspiratiesessie

regio • Krijg inzicht in eigen talenten, interesses en drijfveren. Daarmee wordt het succes vergroot bij het vinden van een baan. Ook helpt het om werk te vinden dat bij je past. Ontdek daarnaast een andere manier van solliciteren. Daarvoor kan de gratis Werk Inspiratiesessie van WIJIJ gevolgd worden, op donderdag 18 februari vanaf 13:00 uur. Aanmelden:

q www.wijij.nl