Bekeuring voor achterlaten afval

leerdam • Twee jongeren zijn bekeurd voor het achterlaten van afval op het parkeerdek van de Jumbo in Leerdam. Al enige tijd is er sprake van overlast op het parkeerdek, waarbij het vaak naar hennep ruikt.

Het tweetal dacht via het trappenhuis te ontsnappen, maar werd beneden opgewacht door de wijkagent. Beiden kregen een bekeuring.


Woon- en leefklimaat Hoogstraat

leerdam • De Wijkraad centrum Leerdam heeft in november 2020 een enquête gehouden over het woon- en leefklimaat onder de bewoners en ondernemers van de Hoogstraat in Leerdam. De belangrijkste conclusies van deze enquête gaan over leegstand en de onveilige verkeerssituatie.

Zo zouden, om de situatie in de Hoogstraat te verbeteren, volgens de uitslag van de enquête op korte termijn maatregelen genomen moeten worden om de leegstand aan te pakken en de verkeerssituatie te verbeteren.

De Wijkraad heeft een rapport opgesteld met conclusies en aanbevelingen en gaat hierover in gesprek met de gemeente. Ook wil de Wijkraad centrum Leerdam de betreffende vastgoedeigenaren bij dit gesprek uitnodigen.

Het volledige rapport is beschikbaar op de website van de Wijkraad centrum Leerdam.

q www.wijkraadleerdamcentrum.nl