• Een nieuwe fase gaat van start voor Hestia's Hof.
• Een nieuwe fase gaat van start voor Hestia's Hof.

Hestia’s Hof in Leerdam zoekt bestuursleden

leerdam • Bij kinderboerderij en poldertuin Hestia’s Hof in Leerdam zijn twee vacatures voor algemene bestuursleden.

Hestia’s Hof is een nieuwe kinderboerderij en poldertuin in Leerdam. Zo nieuw dat hij nog gebouwd moet worden. De vergunning voor de realisatie van Hestia’s Hof is sinds december 2020 binnen en daarmee start een nieuwe fase. Om alles in goede banen te leiden wil het bestuur graag twee nieuwe bestuursleden werven. Het huidige bestuur bestaat uit vier vrijwilligers: een voorzitter, penningmeester, secretaris en algemeen bestuurslid. Daarnaast is er één betaalde kracht aangetrokken: een dagelijks beheerder. De vergaderingen vinden meestal plaats in de vroege avonduren.


Taken algemeen bestuurslid één: vrijwilligerscoördinator. Dit bestuurslid gaat aan de slag met het opbouwen van een netwerk van vrijwilligers om enerzijds de kinderboerderij draaiende te houden en anderzijds een leuk en informatief educatieprogramma op te zetten, daarnaast neemt de kandidaat deel aan de bestuursvergaderingen en pakt klussen op die op dat moment aandacht behoeven, samen met de andere bestuursleden.

Taken algemeen bestuurslid twee: bouwcoördinator. Dit bestuurslid gaat aan de slag met de opbouw van de kinderboerderij in samenspraak met de penningmeester. De vrijwilliger zet zich in voor uitbreidingsmogelijkheden voor de kinderboerderij en poldertuin. Of dit nu een speelveld betreft of nieuwe bewegwijzering of moestuin, deze kandidaat wordt overal blij van. Ook dit bestuurslid neemt deel aan de bestuursvergaderingen en pakt klussen op die op dat moment aandacht behoeven, samen met de andere bestuursleden.

Wie lid wordt van het bestuur van een kinderboerderij en poldertuin is allereerst natuurlijk dol op de natuur, dieren en kinderen. Daarnaast wil deze persoon zich graag maatschappelijk inzetten en heeft hij of zij affiniteit met sociale organisaties. Daar wordt immers veel mee samengewerkt.


De bestuursleden weten van aanpakken en houden ervan om zaken te regelen ook al is de betreffende klus nieuw. Voor de functie van bouwcoördinator is het handig als de kandidaat een achtergrond heeft in de bouw. Op www.hestiashof.nl is meer informatie te vinden over de organisatie. Interesse in één van de twee functies? Mail dan naar info@hestiashof.nl.