Online competitie Bridgeclub

leerdam • Omdat het niet mogelijk is om in deze tijd samen in een zaal te bridgen, heeft het bestuur van Bridgeclub Leerdam besloten om een online competitie te starten. Dit is door veel leden enthousiast ontvangen. Vorige week was de eerste online wedstrijd, toen deden er 17 paren mee. Maandag 8 februari was de tweede keer dat de bridgeclub Leerdam een online onderlinge competitie hield. Er deden deze keer 20 paren mee. De competitie wordt gehouden op Stepbridge, de officiële internetbridgeclub van de Nederlandse Bridgebond. De Leerdamse bridgeclub telt 106 leden. De verwachting is dat langzamerhand wel meer leden de sprong naar de online competitie te durven wagen. De beste vijf paren van 8 februari waren: Lenie Versteegh en Peter Bolland, 61,11%; Ria Lodewijks en Marian Knirim, 59,49%; Els en Petra Groeneweg, 57,87%; Walter Roks en Wim Bertens, 56,71% en Niels en Tineke de Haan, 56,25% .


Coronatestlocatie dicht tot 15 februari

gorinchem • De coronatestlocatie van de GGD aan de Edisonweg 9 in Gorinchem is, als gevolg van de weeromstandigheden, gesloten tot en met zondag 14 februari. Op maandag 15 februari 2021 zal de testlocatie weer vanaf 12:00 uur geopend zijn. Degenen die al een afspraak voor een coronatest in Gorinchem hebben gemaakt, worden door de GGD ZHZ gebeld en kunnen meteen een nieuwe afspraak maken voor de testlocatie in Dordrecht of de Hoeksche Waard. Als men voorkeur heeft voor een testlocatie buiten de regio Zuid-Holland Zuid, kan via het landelijk callcenter (0800-1202) een nieuwe afspraak worden gemaakt.

De reden voor het sluiten is dat de veiligheid van bezoekers en personeel momenteel niet kan worden gegarandeerd. De testlocatie in Gorinchem beschikt over een zogenaamde gietvloer. Omdat auto’s naar binnen rijden en stil moeten staan, loopt het water van de auto’s op de vloer. Deze vloer absorbeert het water niet, waardoor het snel bevriest en er een ijslaag ontstaat. Ook strooien werkt niet, omdat de vloer het strooizout niet absorbeert. Dit betekent dat auto’s mogelijk kunnen doorglijden en er risico’s zijn voor zowel de bestuurder van de auto als het personeel. Met diverse partijen is bekeken of er aanpassingen aangebracht kunnen worden zodat het testen wel doorgang kan vinden. Dit bleek niet mogelijk. De reden waarom de testlocaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard wel open kunnen blijven is dat dit zogenaamde ‘looplocaties’ zijn. Men gaat daar niet met de auto naar binnen.


Vacature Cliëntenraad

gorinchem • De Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis, onderdeel van Rivas Zorggroep, zoekt twee leden die willen bijdragen aan de kwaliteit van de ziekenhuiszorg in de regio Alblasserwaard, Gorinchem, Vijfheerenlanden, West Betuwe en Land van Altena. De Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis is een onafhankelijk adviesorgaan dat de gemeenschappelijke belangen behartigt van patiënten die zijn aangewezen op zorg van het Beatrixziekenhuis. De cliëntenraad bestaat uit negen personen en zoekt een nieuw lid dat woont in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis. Enige ervaring en/ of kennis van het zorglandschap strekt tot aanbeveling. Solliciteren kan tot 15 maart via Cliëntenraad Beatrixziekenhuis (ClientenraadBZ@rivas.nl) t.a.v. mevrouw N. Saarloos, ambtelijk secretaris, Postbus 90, 4200 AB Gorinchem. Meer informatie: 0183-645116.