• De buitendienst heeft drie nieuwe elektrische auto’s.
• De buitendienst heeft drie nieuwe elektrische auto’s.

Elektrische auto's voor buitendienst

west betuwe • Het wagenpark van de gemeente West Betuwe is donderdag 4 februari uitgebreid. De buitendienst heeft drie nieuwe elektrische auto’s. De wagens rijden geheel op stroom.

Wethouder duurzaamheid Annet IJff en wethouder openbaar beheer Sietske Klein-de Jong namen de auto’s in gebruik. Met deze ontwikkeling worden verdere stappen naar een energieneutrale gemeente gezet.

Wethouder duurzaamheid Annet IJff: “Het is goed dat we investeren in elektrische auto’s. Dit draagt heel praktisch bij aan onze duurzame ambities. We hebben niet alleen aandacht voor grote projecten, zoals windmolens, maar ook hiervoor. We geven een goed signaal af: West Betuwe maakt werk van duurzaamheid.” Sietske Klein - de Jong vult aan: “De gemeente heeft een groot wagenpark. Van auto’s, bak- tot vrachtwagens. Een groot deel is op dit moment nog niet duurzaam, maar bij vervanging kijken we naar die mogelijkheden. Dit is alvast een mooie stap in het verduurzamen van onze voertuigen.”

De gebiedsbeheerders van de buitendienst gaan aan de slag met de auto’s. Vanaf de werf in Geldermalsen is het mogelijk om eenvoudig door de gemeente te verplaatsen. Zo kunnen zij de openbare ruimte onderhouden en aan de slag met meldingen van inwoners. Door het uitgestrekte gebied leggen de beheerders jaarlijks een hoop kilometers af. De elektrische auto’s verminderen de CO2-uitstoot aanzienlijk.

De gemeente West Betuwe heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit houdt in dat binnen de gemeentegrenzen net zoveel duurzame energie opgewekt wordt als dat er verbruikt wordt. Dat betekent dat de gemeente kijkt naar allerlei duurzame maatregelen en oplossingen.