VHL gaat onkruid te lijf met heet water en schoffels

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden gaat niet over tot het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, ondanks het feit dat het middel sinds kort weer is toegestaan.

Op dinsdag 24 november werd er door een gerechtelijke uitspraak een einde gemaakt aan het sedert 2016 geldend landelijk verbod op het professionele gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen (buiten de landbouw).

Vragen

De fractie van VHL Lokaal had over het onderwerp begin januari vragen gesteld aan het college. In een reactie zegt het college dat men zeer hecht aan een zo duurzaam mogelijke bestrijding van onkruid.

”Chemische bestrijding past daar niet bij. De opdracht voor het beheersen van onkruid op verharding, met alternatieve methodes zoals heet water, zal in het voorjaar van 2021 worden aanbesteed. Het onkruid in de plantvakken zal worden bestreden door te schoffelen.”


Evensong vanuit Grote Kerk

vianen • Vanuit de Grote Kerk in Vianen wordt zondag 14 februari weer een Evensong gehouden. Deze Evensong zal alleen te volgen zijn via livestream, net zoals de kerkdiensten. Dit wordt een heel bijzondere Evensong vanwege het kleine karakter ervan.

De familie Beemster uit Utrecht is zeer vertrouwd met het Engelse evensongrepertoire. Het koor Il Convocati uit Utrecht verleent medewerking, organist is Rienk Bakker, liturg Willem Bams.

Vader Gerard Beemster (voormalig cantor van de Catharinakathedraal te Utrecht) is dirigent; dochter, zoon en schoonzoon zullen de zang verzorgen. Drie zangers, een dirigent, een organist en een liturg. Intiemer kan het bijna niet.

Meekijken en -luisteren kan via:

q www.pkn-vianen.nl/kerkvideo