Leerdams weiland valt af als opvanglocatie

Leerdams weiland valt af als opvanglocatie

leerdam • Op verzoek van het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft de gemeente Vijfheerenlanden gekeken naar mogelijkheden voor opvanglocaties voor asielzoekers en statushouders.

“We bevinden ons nu in de ideeënfase”, zo liet de gemeente Vijfheerenlanden in een persbericht weten. Eén van de ideeën was een stuk grond tussen de Bruininxdeelsekade en de Parallelweg. Het stuk grond is in eigendom bij het Rijk. “Vanwege de discussie in de commissie WOS vorige week hebben we er bij het Rijk op aangedrongen duidelijkheid te geven over de beschikbaarheid van het perceel. Dat is gelukt. Het Rijk heeft ons laten weten dat het stuk grond niet beschikbaar kan worden gesteld als opvanglocatie voor asielzoekers en statushouders.” Daarmee is deze locatie als idee van tafel en wordt het niet verder uitgewerkt. “We hebben dit de omwonenden in Leerdam via een brief laten weten.”
In de wijk in Leerdam was grote onrust ontstaan over de mogelijk komst van een asielzoekerscentrum in de omgeving. Inwoners hadden zich inmiddels ook al verenigd in een belangenvereniging, Belangengroep Ter Leede.

Compliment

Wethouder Cees Taal: “Wij willen alle inwoners en ondernemers heel hartelijk danken voor alle reacties die wij per telefoon, mail, via insprekers in de commissie en bij het spreekuur van de wethouder hebben ontvangen.”
De locaties Vianen en Meerkerk worden de komende tijd nader onderzocht op haalbaarheid voor kleinschalige opvang, zoals in de commissie WOS is besproken.


LRC in volgend seizoen

leerdam • Ook bij LRC Leerdam zijn de gesprekken met het oog op de samenstelling van de selectie van volgend seizoen begonnen. Zaterdag gaven de volgende vijf spelers aan ook in het seizoen 2021-2022 weer in het paarswit te zullen uitkomen: Rogier Gerritsen, Bart Barendregt, Ricardo Papilaja, Maikel van de Water en Luuk Meulink.