• Michel Smits met flesjes van het speciale biertje voor de Leerdamse horeca.
• Michel Smits met flesjes van het speciale biertje voor de Leerdamse horeca. Foto: Mimi van Rossem

Speciaal bier en crowdfunding voor Leerdamse horeca

'Help de horeca' bier nu te koop

leerdam • Naast de ruim 350 bieren die slijterij Het Span Moorkoppen al in het assortiment heeft, staat sinds deze week wel een heel speciaal biertje in de schappen van de drankenwinkel, die gevestigd is in de Nieuwstraat in Leerdam.

Speciaal om de Leerdamse horeca te helpen heeft medewerker Michel Smits bedacht een biertje op de markt te brengen waarvan een gedeelte van de verkoopprijs naar alle cafés in Leerdam gaat.


Michel Smits: “Sinds de huidige Lockdown is ingegaan kunnen cafés helemaal geen inkomsten meer genereren. De restaurants kunnen nog een afhaalsysteem invoeren, maar cafés kunnen helemaal niets. Omdat wij in normale tijden veel aan de Leerdamse horeca leveren, vond ik dat wij nu iets moesten doen om hen in deze moeilijke tijd te helpen. Dus heb ik een paar weken geleden contact opgenomen met alle café eigenaren waaronder 't Fonteintje, Het Vennetje, 't Goeie Heertje, M’n Moeder, Old Triangle, Bar/Café 't Vennetje en cafetaria de Beja op het Europaplein, met het voorstel een speciaal biertje voor hen te gaan verkopen. Nadat zij allen enthousiast reageerden op mijn voorstel heb ik contact opgenomen met mijn leverancier. Want je kunt niet zomaar een biertje op de markt brengen. In overleg besloten wij een niet te duur speciaal biertje op de markt te brengen, dat niet alleen bij Het Span Moorkoppen gekocht kan worden, maar ook gaan alle café eigenaren het biertje verkopen.”


Help de horeca

Verder is het ’Help de Horeca’ biertje te koop bij de Jumbo supermarkt. Kenners die al genieten van het Leerdamse biertje zullen zeker de smaak herkennen, want het speciaal ‘Help de Horeca’ biertje wordt op dezelfde manier gebrouwen en heeft daardoor dezelfde smaak als een al bestaand bier. Alleen is het flesje bier voor deze gelegenheid voorzien van een speciaal ontworpen etiket.

Smits: “Het speciale ‘Help de Horeca’ biertje is verkrijgbaar in drie smaken: Blond, Tripel en Dubbel, en smaakt naar bier in de Belgische stijl. Het alcoholgehalte is iets hoger dan bij een gewoon pilsje.”


Crowdfunding

Overigens is er ook een crowdfundingsactie, opgezet door (stam)gasten, van start gegaan voor de Leerdamse horecaondernemers café ‘t Fonteintje, feestcafé ‘t Goeie Heertje, Grandcafé M'n Moeder, Bar/Café 't Vennetje en Café The Old Triangle. Doneren kan via:


q www.crowdfundinghorecaleerdam.nl