• De bewoners van Meesplein laten zich vaccineren.
• De bewoners van Meesplein laten zich vaccineren. Foto: Geurt Mouthaan

Bewoners Meesplein gevaccineerd

leerdam • De bewoners van zorgcentrum Meesplein in Leerdam, waar mensen met dementie wonen, kwamen vrijdag aan de beurt in de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus.

Van degenen die lichamelijk in staat zijn om de prik te krijgen, werd honderd procent ‘geprikt’. “We hebben familie en naasten gevraagd om toestemming”, knikt locatieleider Wim van Sijll.


De locatie voor kleinschalig wonen voor bewoners met dementie van zorgorganisatie Present kreeg in september te maken met een uitbraak coronavirus. Hierdoor overleden zeven bewoners.


Juichen

Mede daarom is er vreugde over het feit dat het vaccin nu toegediend kon worden. “Wij staan te juichen. Als Present hebben we ons hiervoor zo snel mogelijk aangemeld. Van de kleine zorgorganisaties zijn we als één van de eerste aan de beurt.”

Ook onder de medewerkers is de vaccinatiebereidheid volgens Van Sijll zeer hoog. “De vaccinaties die over zijn na het vaccineren van de bewoners blijven niet ongebruikt; die zetten we in voor onze zorgmedewerkers.”


Normale manier

Hij vervolgt: “We zijn altijd zeer alert geweest op mogelijke besmettingen. Het zal straks, als over enkele weken de tweede prikken worden gezet, onwerkelijk zijn om weer op de normale manier met elkaar om te kunnen gaan. Maar we kijken ernaar uit.”


Meesplein is een locatie voor Kleinschalig Wonen voor bewoners met dementie. Meesplein beschikt over 24 appartementen en vier huiskamers. De locatie is te vinden in het complex Poort van West in Leerdam-West.