Afbeelding
Foto:

Té druk in Beatrixziekenhuis: bezoekregeling wordt aangepast

Bezoekregeling wordt aangepast

gorinchem • Het is op sommige momenten te druk in het Beatrixziekenhuis. Reden om de bezoekregeling voor de verpleegafdelingen aan te scherpen. Tussen 17:00 en 19:00 uur mag er één volwassene op bezoek komen. Kinderen mogen niet meer op bezoek komen. Bezoekers mogen elkaar niet afwisselen. Het aanpassen van de maatregelen is volgens het ziekenhuis nodig om de situatie veilig te houden en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De bezoekregeling op een rij. Polikliniek: Kom alleen naar uw afspraak op de polikliniek. Dat is belangrijk om te voorkomen dat het te druk wordt in het ziekenhuis. Kunt u niet alleen komen, dan mag er maximaal één begeleider mee. Extra begeleiders worden niet toegelaten in het ziekenhuis. Een patiënt brengen of halen bij opname en ontslag: Patiënten mogen door één begeleider bij opname en ontslag gebracht en gehaald worden naar en van de afdeling. Dat geldt ook voor de dagbehandeling. Tijdens de behandeling mogen begeleiders niet in het ziekenhuis blijven. Op bezoek bij een patiënt: Patiënten mogen dagelijks tussen 17.00 en 19.00 uur bezoek ontvangen. Er is dan één volwassen bezoeker van harte welkom. Kinderen mogen niet meer op bezoek komen. Bezoekers mogen elkaar niet afwisselen. Op sommige afdelingen gelden afwijkende bezoekregels, bijvoorbeeld op de kinderafdeling, Intensive Care en Verloskunde. Op bezoek bij een kind: Eén ouder of verzorger mag 24 uur per dag op bezoek. U mag dus ook blijven slapen. Tijdens het bezoekmoment tussen 17.00 en 19.00 uur is daarnaast één extra bezoeker welkom. Kinderen mogen niet meer op bezoek komen. Op bezoek bij (aanstaande) moeder en baby: Tot en met de zevende dag na de bevalling mogen beide ouders (of verzorgers) 24 uur per dag bij de pasgeboren baby blijven. Na deze zevende dag mag per dag één ouder of verzorger bij een pasgeboren baby op bezoek. Dit mag 24 uur per dag. Daarnaast mag er één volwassen bezoeker één keer per dag op bezoek. Tijdens de bevalling mag de partner aanwezig zijn. Bij zwangere patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis is één volwassen bezoeker welkom tussen 17:00 en 19:00 uur. Kinderen mogen niet meer op bezoek komen.

Uitzonderingen: Op sommige afdelingen en in sommige gevallen worden bezoekafspraken op maat gemaakt.

q www.rivas.nl/beatrixziekenhuis/nieuws/nieuwe-bezoekregeling-patienten/


Ouderbijeenkomst hoogbegaafdheid

regio • Herkenning en erkenning. Het ontmoeten van gelijkgestemden is niet alleen voor hoogbegaafde kinderen belangrijk. Ook voor ouders. Zéker in deze pittige tijd van thuiswerken en thuisonderwijs, waarin de emoties en frustraties flink kunnen oplopen.

Bloeiend Advies houdt daarom op vrijdag 12 februari vanaf 20:00 uur een online ouderbijeenkomst voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde en/ of hoogsensitieve kinderen. Leer bij over hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit, ga in gesprek met andere ouders en ontdek dat je er niet alleen voor staat. De avond staat bol van de praktische tips waarmee ouders en hun gezinnen weer even vooruit kunnen.

Deelname kost 12 euro per persoon. Aanmelden kan via jojanneke@bloeiendadvies.nl. Meer informatie:

q www.bloeiendadvies.nl/agenda