Afbeelding

Lof voor Johan en Imca de Haas

deil • Sinds het COVID-virus Nederland in zijn greep houdt, hebben steeds meer ondernemers, groot en klein, het erg moeilijk om hun hoofd boven water te houden. Ook zijn er de kleine ondernemers die vanwege hun ondernemersdrang zich een slag in de rondte werken. Ondernemersgezin John de Haas en zijn vrouw Imca de Haas-van Bruchem zijn zo’n powerkoppel die zich samen met hun personeel sinds de uitbraak van COVID een slag in de rondte werken, om alle inwoners van Deil en omgeving te voorzien van levensmiddelen.

Aan het begin van de uitbraak van COVID waren er diverse vrijwilligers die de winkelwangentjes en winkelmandjes schoonmaakten. In de winkel zelf zijn spatschermen geïnstalleerd om de veiligheid van het personeel en van het winkelend publiek bij de kassa te garanderen, bepaalde producten moesten anders verpakt worden (zoals verse broodjes), wandelpaden moesten worden gecreëerd (hoe klein de winkel ook is) om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen.

Ondanks de vele veranderingen in de winkel, wat schakelen betekende voor het personeel van Spar De Haas, maar ook voor het winkelend publiek, is de service die Spar De Haas al jaren levert en waar ze om bekend staan, niks veranderd. In Deil zijn de inwoners trots op deze supermarkt.


Carambole Rumpt verwarmt met groene stroom

rumpt • Biljartvereniging Carambole uit Rumpt beschikt sinds kort over 52 zonnepanelen. De panelen konden worden aangeschaft middels het traject van de Rabobank Verenigingsondersteuning in samenwerking met NOC*NSF.

Gezamenlijk met Groenpand en verschillende specialisten is het bestuur van Carambole tot de conclusie gekomen dat de beste oplossing voor de vereniging een installatie van 52 zonnepanelen is.

Met leverancier MOISOLE uit Zaltbommel zijn vervolgens goede afspraken gemaakt. De groene lakens van biljartvereniging Carambole worden nu dus verwarmd met groene stroom.

Meer informatie:

q www.carambole-biljarten.nl