• De eerste vaccinaties in West Betuwe zijn gezet.
• De eerste vaccinaties in West Betuwe zijn gezet.

Eerste coronavaccinaties West Betuwe

west betuwe • De cliënten van ’s Heeren Loo in Geldermalsen hebben woensdag een eerste prik met het coronavaccin gekregen.

Burgemeester Servaas Stoop deelde na afloop aan de cliënten een prikdiploma en een taartje uit. Er is lang naar dit naar dit moment uitgekeken. Woensdagochtend was het dan zo ver. De eerste coronavaccins in de gemeente West Betuwe werden gezet. Zorginstelling ‘s Heeren Loo startte met vaccineren van de meest kwetsbare cliënten. De cliënten van de Wieken 2-4 waren als eerste aan de beurt. Burgemeester Servaas Stoop was hierbij aanwezig: “Corona heeft een enorme impact op mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn erg kwetsbaar en begrijpen corona en de daarbij behorende maartregelen niet. Het is geweldig dat een deel van de cliënten van ‘s Heeren Loo een vaccin krijgt. Met dit coronavaccin beschermen we elkaar. Zo zorgen we dat de zorg het aankan. Het vaccin kan een eind maken aan de pandemie.”

“Voor de cliënten was het erg spannend. Daarom maken we er een feestje van”, aldus een medewerker van het vaccinatieteam van ‘s Heeren Loo. Na afloop was er limonade en wat lekkers. Ook ontvingen de cliënten een heus prikdiploma. De eerste groep kreeg dit diploma zelfs uit handen van de burgemeester. Voor sommige cliënten bleef het spannend. Met de hulp van begeleiders lukte het ‘s Heeren Loo om de cliënten te vaccineren. In een uitzonderlijk geval hielp een familielid daarbij. Bij het naar buiten gaan fluisterde een cliënt de burgemeester toe: "Over drie weken krijgen we nog een prik, maar dat houden we nog even onder ons.”

Het vaccinatieteam van ‘s Heeren Loo krijgt hulp van de apotheker van Alphega Apotheek West Betuwe.