Avondklok zorgt voor onrust in Leerdam

leerdam • Op diverse plaatsen in Nederland is het sinds de invoering van de avondklok, afgelopen zaterdag, onrustig. Ook in Leerdam houdt niet iedereen zich aan de avondklok en is het op sommige plekken onrustig.

Zo werd op de rotonde bij het skatepark aan het Recht van der Ter Leede in Leerdam zondagavond ná het ingaan van de avondklok brand gesticht door jongeren. Op het Facebookplatform Nieuw Leerdam was daarvan een filmpje te zien dat tot honderden verontwaardigde reacties leidde. Op de video is onder meer te zien dat één van de jongeren een jerrycan met brandstof bij zich heeft, dat struiken in brand staan en dat een vuurpijl wordt afgestoken. Dit onder het gejoel van de aanwezige jongeren op de nabijgelegen skatebaan.

De video werd veel gedeeld en wekte boze reacties op: ‘Zielig gedrag. Ze moeten zich kapot schamen, idioten'.

Wijkagent Marcel van Nieuwpoort laat op Instagram weten dat op in ieder geval één andere plek dit weekend brand is gesticht. Hij laat weten dat hier camerabeelden van zijn en dat deze onderzocht worden. Ook roept hij de brandstichters op zich bij hem te melden.

Verder benadrukt de wijkagent in zijn bericht dat de meeste mensen zich aan de regels houden. “Ik ben trots op iedereen die ondanks deze beperkingen zich houden aan alle regels. Dat is gelukkig de overgrote meerderheid. Laten we er met zijn allen het beste van maken en elkaar aanspreken op het naleven van de regels!”