Padelbanen TCL

leerdam • Politiek Vijfheerenlanden gaat akkoord met het collegevoorstel om bijna 91.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van twee padelbanen op het complex van de Tennisclub Leerdam (TCL).

Afgelopen week gingen de leden van de commissie Welzijn, Onderwijs en Sport akkoord met het voorstel. In 2018 maakte de Leerdamse tennisclub al plannen om haar accommodatie aan de Industrieweg uit te breiden met twee padelbanen om zo het complex toekomstbestendig te maken.

Populair

Padel is een racketsport die in de buitenlucht wordt gespeeld en het midden houdt tussen tennis en squash. De sport begint erg populair te worden in Nederland en is geschikt voor zowel jongeren als ouderen.

De uitwerking van de plannen vergde nogal wat tijd. Onder meer omdat de vereniging zocht naar ruimte voor de twee nieuwe banen. Nadat het bestuur vergeefs probeerde daarvoor grond te gebruiken die grenst aan het complex, maakte TCL een plan waarbij een bestaande tennisbaan op het complex werd opgeofferd.

Een paar maanden geleden diende TCL een verzoek in voor financiële steun voor haar plannen. Daarvoor heeft de vereniging nu groen licht gekregen van de plaatselijke politiek.